lab501.ro

Maguay U1402i – Premium made in Romania

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 December, 2012.

Metodologie

 

Asa cum cred ca ati observat deja, next.lab501.ro pastreaza intacte rigorile cu care v-ati obisnuit de pe lab501.ro. Toate concluziile trase de noi referitoare la orice tip de device sunt obiective, bazate pe o serie de benchmark-uri standard cat si pe teste practice. Acestea din urma sunt extrem de importante pentru a va da o imagine asupra performantelor reale, in viata de zi cu zi a dipozitivelor testate.

De asemenea, tolba noastra de scule software este completata si de doua device-uri hardware, si anume un colorimetru profesional xRite i1 Display Pro cat si de un termometru digital Voltcraft IR 260-s. Cu ajutorul acestora masuram pe de o parte calitatea, uniformitatea si contrastul ecranelor, cat si temperaturile resimtite la nivelul carcasei, cand device-ul este in load.

Nu o sa va mai plictisesc cu mai multe detalii referitoare la metodologie, pentru ca probabil le stiti deja. In caz ca mai sunt neclaritati, tabelul de mai jos poate sa va lamureasca referitor la testele pe care le vom rula in continuare cat si in legatura cu versiunile pe care le utilizam.

 AplicatieVersiune
Teste CPUSuperPI1.5
wPrime1.5
PhotoshopCS6
IrfanView4.33
x264HD5.0
CinebenchR11.5
PCMark 71.0.4
Handbrake0.9.9
Teste RAMAIDA Cache and Memory3.2
PiFast4.1 (hexus batch)
7zip9.20
WinRAR4.20
Teste SSD/HDDHD Tune Pro5.0.1
ATTO Bench3.2
Crystal Disk Mark3.0.2
Teste GPU3DMark Vantage1.0.1
FarCry 21.0.1
Diablo 31.0
Teste temperaturaRealTemp3.7
Teste autonomiePowerMark1.0

Comentarii

6 comentarii la: Maguay U1402i – Premium made in Romania

 1. Mihai a scris pe:

  E cu HM77, nu HM76 cum apare eronat in articol. De laptop-uri cu HM76 e plina piata. Probabil nu se cunoaste diferenta…

 2. L-ai recomanda unei persoane care are nevoie de ceva usor si foloseste des Illustrator sau Photoshop pentru munca si editare foto-video basic mai rar, plus putin casual gaming? Ma refer la cel de pana in 3000 lei cu i5, SSD si probabil 8 nu 4 GB RAM.

 3. Sigur nu se cunoaste diferenta Mihai, noi nu prea ne pricepem la hardware de fel =)))

  Laurentiu – eu l-as recomanda, dar musai cu 8GB RAM. Personal utilizez modelul U1401i cu Ivy Bridge si e totul ok, exceptand faptul ca avand dor 4Gb de RAM, cand am editat anumite materiale video si am dat export am avut probleme daca lucram la rezolutie mare

 4. Vlad a scris pe:

  Zici ca e MacBook Air cu logo-ul schimbat si buton de windows.Arata la fel.

 5. @Vlad Mă bucur că mai sunt și alți oameni care văd dincolo de o înșiruire de specificații care nu au nicio valoare decât probabil în teste, nu și în experiența de zi cu zi a utilizatorului. Din păcate design-ul de calitate industrială și mai ales designerii nu sunt apreciați la noi în țară, de aceea avem copii fidele ale unor produse populare.

 6. @Monstru m-am jucat și eu timp de o saptamana cu U1401i, e subtire, usor si isi face treaba pentru un i3 doar ca l-as fi ales doar daca il foloseam strict pentru editare fot-video basic si blogging si multe deplasari. Plus ca are placa video integrata din generatia trecuta si din cate am citit nu e atat de puternica si rapida ca HD4000.

Lasa-ne un comentariu: