lab501.ro

Maguay U1402i – Premium made in Romania

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 December, 2012.

Constructie si dotari

 

Design-ul, calitatea materialelor, portabilitatea si in general imaginea produsului sunt cele mai importante caracteristici ale unui ultrabook. Abia la ceva distanta vin din spate configuratia, dotarile, brand-ul si restul de atribute. Nu spun ca nu sunt si aceastea importante, insa transferul de la ideea de need la cea de want este pregnant daca facem o comparatie de exemplu intre ce modele de ultrabook-uri aveam anul trecut si cele din acest an. Din acest motiv, ultrabook-ul Maguay trebuie  sa raspunda cat mai promt unor exigente legate de design, din ce in ce mai mari.

Cum face asta? Pai in primul rand prin materiale. S-a renuntat la plasticul de pe U401i in favoarea metalului, mai exact in favoarea aluminiului anodizat. Sasiul a fost regandit complet, ultrabook-ul nostru ducand acum cu gandul, din punct de vedere al formei, la Macbook Air. Imi place alegerea aluminului, cu toate ca acesta adauga cateva sute de grame la greutatea totala a lui U1402i. In regula si forma, ok si din punct de vedere al rigiditatii, insa nu atat de ok la finisaje. Cred ca aici trebuie un pic de atentie pe viitor. Mi-as fi dorit ca muchiile sa fie mai bine finsiate si materialul sa fie mai placut la atingere. Nu zic ca e rau, insa se putea si mai bine.

2

Tastatura este de o calitate medie, cu taste chiclet si fara iluminare. Butonul de power este situat in partea superioara dreapta a tastaturii, fiind colorat portocaliu. Deasupra acestuia regasim LED-urile de stare, de culoare alba. Touchpad-ul, ce suporta multi gestures, este pozitionat pe mijloc, fiind suficient de mare pentru a fi utilizat in conditii bune. Per total nu sunt probleme din punct de vedere al perifericelor integrate, dar exista loc de imbunatatiri la acest capitol. Mi-ar fi placut de asemenea ca tastele sa fie iluminate, acestea putand adauga atat un aspect premium, cat si un plus la capitolul ergonomie.

3

4

Pe partea stanga putem conecta adaptorul de priza, un USB 2.0, un conector jack de casti cat si card-uri de memorie.

5

Pe partea opusa avem conectorul universal (port replicator), mini HDMI-ul cat si un USB 3.o.

6

Au mai ramas de mentionat la acest capitol doar difuzoarele situate pe capacul din spate si microfonul pozitionat undeva in partea stanga a tastaturii.

8

7

 

Comentarii

6 comentarii la: Maguay U1402i – Premium made in Romania

 1. Mihai a scris pe:

  E cu HM77, nu HM76 cum apare eronat in articol. De laptop-uri cu HM76 e plina piata. Probabil nu se cunoaste diferenta…

 2. L-ai recomanda unei persoane care are nevoie de ceva usor si foloseste des Illustrator sau Photoshop pentru munca si editare foto-video basic mai rar, plus putin casual gaming? Ma refer la cel de pana in 3000 lei cu i5, SSD si probabil 8 nu 4 GB RAM.

 3. Sigur nu se cunoaste diferenta Mihai, noi nu prea ne pricepem la hardware de fel =)))

  Laurentiu – eu l-as recomanda, dar musai cu 8GB RAM. Personal utilizez modelul U1401i cu Ivy Bridge si e totul ok, exceptand faptul ca avand dor 4Gb de RAM, cand am editat anumite materiale video si am dat export am avut probleme daca lucram la rezolutie mare

 4. Vlad a scris pe:

  Zici ca e MacBook Air cu logo-ul schimbat si buton de windows.Arata la fel.

 5. @Vlad Mă bucur că mai sunt și alți oameni care văd dincolo de o înșiruire de specificații care nu au nicio valoare decât probabil în teste, nu și în experiența de zi cu zi a utilizatorului. Din păcate design-ul de calitate industrială și mai ales designerii nu sunt apreciați la noi în țară, de aceea avem copii fidele ale unor produse populare.

 6. @Monstru m-am jucat și eu timp de o saptamana cu U1401i, e subtire, usor si isi face treaba pentru un i3 doar ca l-as fi ales doar daca il foloseam strict pentru editare fot-video basic si blogging si multe deplasari. Plus ca are placa video integrata din generatia trecuta si din cate am citit nu e atat de puternica si rapida ca HD4000.

Lasa-ne un comentariu: