lab501.ro

Maguay U1402i – Premium made in Romania

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 December, 2012.

Autonomie

 

Consumul mic de curent al noilor procesoare, cat si inovatiile din domeniu au facut in sfarsit posibile autonomii din ce in ce mai generoase. Cu toate astea, influenta principala a ramas dimesiunea si calitatea acumulatorului. Din pacate, tehnologia nu s-a imbunatatit atat de mult din acest punct de vedere si un acumulator mai mare inseamna implicit o greutate mai mare. Este un task din ce in ce mai greu pentru integratori, cum ar fi in cazul nostru particular Maguay, sa gaseasca un compromis intre battery life si greutate.

In suita de teste de autonomie avem iarasi un test sintetic, Powermark, urmat de doua teste practice: video si gaming. In testul video rulam un fisier video full HD cu luminozitatea la maxim si WiFi off pana consumam 90% din baterie, in timp ce testul de gaming consta in loop-uri succesive de Far Cry 2 Benchmark cu WiFi on, ce ruleaza de asemenea pana cand acumulatorul ajunge la un nivel de 10%. Insasi Powermark-ul contine de fapt 3 teste: Balanced, Entertainment si Productivity, ce au fost rulate cu profilul aferent, adica Balanced, High Performance si Power Saver cat si cu luminozitati la nivele diferite, 50, 100 si 25%.

Powermark Balancerd

 

Powermark Entertainment

 

Powermark Productrivity

 

Autonomie

 

Rezultatele autonomiei testate pe Maguay U1402i sunt onorabile. Isi spune cuvantul lipsa de spatiu din carcasa pentru un acumulator mai mare, cu toate ca aproape 4 ore in mod productivity este un rezultat satisfacator. Cu ceva tweak-uri de power saving, cred ca se pot atinge si cifre mai bune. Nu e rau, nu e nici bine… e undeva la mijloc.

Comentarii

6 comentarii la: Maguay U1402i – Premium made in Romania

 1. Mihai a scris pe:

  E cu HM77, nu HM76 cum apare eronat in articol. De laptop-uri cu HM76 e plina piata. Probabil nu se cunoaste diferenta…

 2. L-ai recomanda unei persoane care are nevoie de ceva usor si foloseste des Illustrator sau Photoshop pentru munca si editare foto-video basic mai rar, plus putin casual gaming? Ma refer la cel de pana in 3000 lei cu i5, SSD si probabil 8 nu 4 GB RAM.

 3. Sigur nu se cunoaste diferenta Mihai, noi nu prea ne pricepem la hardware de fel =)))

  Laurentiu – eu l-as recomanda, dar musai cu 8GB RAM. Personal utilizez modelul U1401i cu Ivy Bridge si e totul ok, exceptand faptul ca avand dor 4Gb de RAM, cand am editat anumite materiale video si am dat export am avut probleme daca lucram la rezolutie mare

 4. Vlad a scris pe:

  Zici ca e MacBook Air cu logo-ul schimbat si buton de windows.Arata la fel.

 5. @Vlad Mă bucur că mai sunt și alți oameni care văd dincolo de o înșiruire de specificații care nu au nicio valoare decât probabil în teste, nu și în experiența de zi cu zi a utilizatorului. Din păcate design-ul de calitate industrială și mai ales designerii nu sunt apreciați la noi în țară, de aceea avem copii fidele ale unor produse populare.

 6. @Monstru m-am jucat și eu timp de o saptamana cu U1401i, e subtire, usor si isi face treaba pentru un i3 doar ca l-as fi ales doar daca il foloseam strict pentru editare fot-video basic si blogging si multe deplasari. Plus ca are placa video integrata din generatia trecuta si din cate am citit nu e atat de puternica si rapida ca HD4000.

Lasa-ne un comentariu: