lab501.ro

Maguay U1402i – Premium made in Romania

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 December, 2012.

Temperaturi

 

Temperaturile la nivelul carcasei, cat si temperaturile masurate software in load ne furnizeaza informatii importante despre un ultrabook. In prima instanta urmarim daca nivelul de caldura degajat la nivelul sasisului face ca UB-ul sa devina incomod in utilizare cat si daca sistemul de racire instalat este suficient pentru a evacua toata caldura generata de componente.

Minimizarea la extrem a componenteleor necesara pentru a realiza un ultrabook face ca aceste masuratori sa fie extrem de utile. Astfel ne putem forma o idee daca producatorul a ales o solutie optima de a rezolva problema termica. Carcasa din aluminum a lui U1402i poate juca si rolul de radiator, insa asta inseamna ca temperaturile mari se vor resimti din plin la suprafata. Vom vedea daca Maguay a gasit o varianta eficienta, masurand cu ajutorul termometrului Voltcraft 10 puncte de pe ultrabook (5 pe fata si 5 pe spate), dupa o sesiune de 30 de minute de gaming intensiv. Tot asa vom masura si cu ajutorul lui Real Temp temperatura in load, urmand ca dupa ce ultrabook-ul se raceste sa vedem cum stam si cu temperatura in idle.

Temperaturi

Rezultatele sumarizate in graficul de mai sus confirma presupunerile  initiale, carcasa lui U1402i are rol in racire, fiind folosita pe post de radiator. Temperaturile sunt destul de mari insa, in unele puncte se apropie de 40 de grade, ceea ce inseamna ca ultrabook-ul nu este foarte comod de utilizat. Nu sunt probleme de throttling, insa niste fante de aerisire nu ar fi stricat, trebuie sacrificat cate ceva pentru un design cat mai compact, si in cazul Maguay-ului se pare ca factorul termic este downside-ul sasiului ales.

Comentarii

6 comentarii la: Maguay U1402i – Premium made in Romania

 1. Mihai a scris pe:

  E cu HM77, nu HM76 cum apare eronat in articol. De laptop-uri cu HM76 e plina piata. Probabil nu se cunoaste diferenta…

 2. L-ai recomanda unei persoane care are nevoie de ceva usor si foloseste des Illustrator sau Photoshop pentru munca si editare foto-video basic mai rar, plus putin casual gaming? Ma refer la cel de pana in 3000 lei cu i5, SSD si probabil 8 nu 4 GB RAM.

 3. Sigur nu se cunoaste diferenta Mihai, noi nu prea ne pricepem la hardware de fel =)))

  Laurentiu – eu l-as recomanda, dar musai cu 8GB RAM. Personal utilizez modelul U1401i cu Ivy Bridge si e totul ok, exceptand faptul ca avand dor 4Gb de RAM, cand am editat anumite materiale video si am dat export am avut probleme daca lucram la rezolutie mare

 4. Vlad a scris pe:

  Zici ca e MacBook Air cu logo-ul schimbat si buton de windows.Arata la fel.

 5. @Vlad Mă bucur că mai sunt și alți oameni care văd dincolo de o înșiruire de specificații care nu au nicio valoare decât probabil în teste, nu și în experiența de zi cu zi a utilizatorului. Din păcate design-ul de calitate industrială și mai ales designerii nu sunt apreciați la noi în țară, de aceea avem copii fidele ale unor produse populare.

 6. @Monstru m-am jucat și eu timp de o saptamana cu U1401i, e subtire, usor si isi face treaba pentru un i3 doar ca l-as fi ales doar daca il foloseam strict pentru editare fot-video basic si blogging si multe deplasari. Plus ca are placa video integrata din generatia trecuta si din cate am citit nu e atat de puternica si rapida ca HD4000.

Lasa-ne un comentariu: