lab501.ro

Lenovo IdeaPad U300S

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 April, 2012.

 

Metodologie

 

Acesta este primul test in care incepem sa punem in practica metodologia NEXT 2.0 (momentan in versiune beta), adica un set de reguli de testare care trebuie sa ofere pe de o parte toate informatiile necesare unui potential cumparator, iar pe de alta parte trebuie sa respecte standardul de calitate impus de LAB501. In practica, aceasta metodologie se transpune intr-un mod de apreciere mult mai critic decat ceea ce puteti gasi de obicei pe vastul www, pentru ca frumos, elegant si usor nu sunt atribute suficiente pentru ca un produs sa se bucure de aprecierea noastra.

Prin urmare, nu va speriati daca veti gasi multe nemultumiri si obiectii din partea noastra, treaba noastra fiind aceea de a va oferi voua toate informatiile necesare, reale, din practica, precum si de a oferi producatorilor un feedback in urma caruia sa isi poata imbunatati produsele. Din acest motiv, vom analiza la sange toate aspectele functionarii practice ale dispozitivelor pe care le testam, si vom acorda atentie tuturor detaliilor care de obicei nu sunt incluse in astfel de teste.

Din pacate, din articolul de fata vor lipsi doua teste foarte importante, mai precis testarea ecranului cu un colorimetru profesional, precum si analiza temperaturilor cu un termometru cu laser de calitate, deoarece, recunoastem, aceste dispozitive se afla momentan pe drum spre noi. Veti regasi insa aceste teste in viitoarele articole cu ultrabook-uri, notebook-uri si netbook-uri, pentru ca din punctul nostru de vedere, aprecierea “ochiometrica” a caracteristicilor ecranului, sau verificarea temperaturii cu un software nu sunt suficiente pentru a crea un mediu de testare profesionist, in cadrul caruia produsele pot fi comparate intre ele cu usurinta.

Ca regula generala, vom testa toate produsele pe cat posibil exact asa cum ne sunt furnizate de producator. Motivatia este destul de simpla: vrem sa descriem experienta de utilizare cat mai fidel posibil si sa efectuam testele astfel incat sa nu existe diferente majore intre rezultatele obtinute de noi si cele pe care le poate obtine orice utilizator care a cumparat produsul testat.

De asemenea, ne vom concentra asupra unei baterii de teste compusa atat din teste sintetice, al caror scop este comparatia cat mai precisa intre produse, cat si teste realizate folosind aplicatii reale, pentru ca sa fim seriosi, nimeni nu foloseste un notebook pentru PCMark. Ne vom concentra asupra performantelor procesorului, memoriei RAM, stocarii si placii grafice, pentru ca aceste performante insumate ne ofera o buna imagine asupra performantei generale a sistemului testat.

De asemenea, vom testa atat calitatea ecranului (incepand cu urmatorul articol despre un ultrabook), incalzirea carcasei in diverse puncte precum si nivelul de zgomot maxim atins in timpul functionarii. Nu in ultimul rand, vom testa autonomia folosind atat o aplicatie sintetica performanta (Power Mark), cat si doua scenarii reale de utilizare. Vom completa aceste teste cu aprecierile noastre personale, pentru ca in cazul portabilelor acest aspect are o importanta majora.

Evident, intotdeuna vom actualiza sistemul de operare, precum si toate programele folosite in cadrul testarii, la fel cum facem si in cadrul testelor componentelor hardware.

 

 AplicatieVersiune
Teste CPUSuperPI1.5
wPrime1.5
PhotoshopCS6
IrfanView4.33
x264HD5.0
CinebenchR11.5
PCMark 71.0.4
Handbrake0.9.9
Teste RAMAIDA Cache and Memory3.2
PiFast4.1 (hexus batch)
7zip9.20
WinRAR4.20
Teste SSD/HDDHD Tune Pro5.0.1
ATTO Bench3.2
Crystal Disk Mark3.0.2
Teste GPU3DMark Vantage1.0.1
FarCry 21.0.1
Diablo 31.0
Teste temperaturaRealTemp3.7
Teste autonomiePowerMark1.0

 

Comentarii

2 comentarii la: Lenovo IdeaPad U300S

  1. Sorin a scris pe:

    Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…

  2. Apostolache Valentin a scris pe:

    Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!

Lasa-ne un comentariu: