lab501.ro

Lenovo IdeaPad U300S

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 April, 2012.

 

Teste CPU – Sintetice

 

Pentru testarea performantelor procesorului Intel Core i7 2566M (dual-core, tactat la 1,8 GHz / 2,9 GHz Turbo mode) am folosit o suita de aplicatii prin care am incercat pe de o parte sa apreciem performanta intr-un sistem de referinta care sa permita usor realizarea unor comparatii ulterioare (adica benchmark-uri sintetice, constand in SuperPi, WPrime, Cinebench si PCMark 7), iar pe de alta parte am testat in aplicatii uzuale, care ne pot ajuta sa ne formam o idee asupra tipului de utilizator pentru care un astfel de dispozitiv este potrivit (x264HD 4.0 foloseste un algoritm de encodare video care poate fi utilizat de oricine, IrfanView reprezinta o utilizare tipica pentru orice posesor de PC sau portabil, adica manipularea fotografiilor, iar Adobe Photoshop este un test care face diferenta intre portabilele puternice, pe care pot fi rulate majoritatea aplicatiilor comod, si cele mai putin puternice, in cazul carora rularea unor astfel de aplicatii nu este recomandat.

Prin urmare, cei interesati de editarea avansata a imaginilor (Photoshop), encodare video (x264HD), prelucrare 3D (RayTracing in Cinebench) si editare simpla de imagini (IrfanView) isi pot da seama cu usurinta daca produsul testat de noi corespunde sau nu exigentelor lor, sau este nevoie sa se orienteze inspre alt produs. Am ales aceste aplicatii deoarece sunt cele care chiar pot face diferenta intre portabile, spre deosebire de editarea de documente si navigarea pe internet, care pot fi realizate cu ajutorul oricarui netbook, de exemplu. Oricum, pentru o utilizare de tip general, care include si aceste aspecte, rulam PCMark 7.

 

 

 

 

 

 

Rezultatele obtinute in SuperPI, WPrime si PCMark ne arata ca avem de-a face cu un Sandy Bridge autentic, a carui putere se poate compara cu cea a unui sistem desktop. Din pacate, asa cum putem vedea si in Cinebench, numarul redus de nuclee precum si frecventa Turbo scazuta in cazul in care sunt folosite ambele nuclee, nu pot oferi o performanta multumitoare in cazul graficii 3D. Este adevarat insa, este greu de crezut ca acesta ar fi scopul unui Ultrabook, iar numarul mai mic de nuclee face parte din pretul pe care trebuie sa il platim pentru ultra portabilitate.

 

Comentarii

2 comentarii la: Lenovo IdeaPad U300S

  1. Sorin a scris pe:

    Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…

  2. Apostolache Valentin a scris pe:

    Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!

Lasa-ne un comentariu: