lab501.ro

Lenovo IdeaPad U300S

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 April, 2012.

 

Teste SSD

 

Din pacate, aprecierea performantelor unitatii de stocare in cazul unui ultrabook nu poate fi realizata folosind teste practice, lipsind un al doilea SSD de pe / pe care sa facem teste practice de citire sau scriere. Testarea practica folosind o unitate de stocare externa ar fi limitata de caracteristicile porturilor USB, deci nu ar fi reprezentativa pentru SSD-ul sau HDD-ul inclus in produsul testat.

Prin urmare, pentru testarea unitatii de stocare am folosit 3 benchmark-uri sintetice, mai precis HD Tune Pro 5.0, ATTO Bench si Crystal Disk Mark 3.0.1, aceste aplicatii fiind reprezentative atat pentru HDD-uri cat si pentru SSD-uri.

 

 

 

 

 

Evident, in cazul unui SSD, performantele difera in functie de tipul controller-ului folosit precum si de configurarea canalelor. In acest caz, performantele obtinute nu sunt printre cele mai bune pe care le-am vazut in cazul unui Ultrabook (de exemplu SSD-ul SATA3 de pe Asus ZenBook inregistreaza in unele cazuri chiar si o performanta dubla, datorita folosirii unui SSD dotat cu alt tip de controller) dar sunt absolut suficiente pentru majoritatea utilizatorilor. Ca sa ne dam seama mai bine de ce fac aceasta afirmatie, ganditi-va de exemplu ca performantele obtinute de U300S depasesc performanta unui SSD Intel G2 de acum 1-2 ani de zile, deci in practica sunt suficiente pentru orice tip de aplicatie am rula pe acest ultrabook.

 

Comentarii

2 comentarii la: Lenovo IdeaPad U300S

  1. Sorin a scris pe:

    Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…

  2. Apostolache Valentin a scris pe:

    Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!

Lasa-ne un comentariu: