lab501.ro

Lenovo IdeaPad U300S

Scris de: , in categoria: Notebook, in 2 April, 2012.

 

Teste GPU

 

Pentru testarea solutiei grafice integrate (HD 3000) am folosit un benchmark sintetic, 3DMark Vantage, precum si doua jocuri, FarCry 2 si Diablo 3, reprezentative pentru First Person Shootere mai vechi (FarCry 2), respectiv pentru jocuri Blizzard de ultima generatie (Diablo 3). Nu am insistat asupra testarii performantelor grafice din motive evidente, ultrabook-urile nefiind destinate pentru activitati de gaming, iar performanta solutiei grafice HD3000 fiind deja bine cunoscuta. Pe de alta parte, trebuie sa stim daca vom putea sau nu sa jucam Diablo 3, World of Warcrat sau Starcraft 2 chiar si pe aceste ultra-portabile, acesta fiind tipul de jocuri mai “pretentioase” (adica nu Zuma, Farmville sau altele asemenea) care se preteaza la a fi rulate pe astfel de dispozitive.

 

 

 

Setarile folosite pentru FarCry 2 si Diablo 3 pot fi vazute in screenshoturile de mai jos (in ambele situatii am folosit rezolutia implicita a ecranului si setarile de calitate LOW. Deoarece rezultatele obtinute in FarCry 2 au fost chiar surprinzator de bune pentru un astfel de dispozitiv, am testat si cu profilul Medium, pentru a vedea ce impact are cresterea detaliilor grafice asupra performantei). Pentru FarCry 2 am rulat benchmark-ul inclus in joc, mai precis nivelul Ranch Small, in timp ce pentru Diablo 3 am jucat timp de 5 min primul nivel, FPS-urile fiind inregistrate cu Fraps.

 

 

 

 

Ultrabook-urile nu sunt destinate sub nici o forma activitatilor de gaming intensiv, cu toate acestea, ocazional pot rula jocuri mai putin pretentioase. In cazul setarii LOW, DX9, FarCry 2 a rulat fluent (cu un framerate minim peste 24 fps) putand fi jucat fara nici un fel de problema.

Un caz aparte este Diablo 3, care nu a reusit sa treaca de 30 de frame-uri pe secunda, framerate-ul minim fiind de asemenea prea mic pentru a oferi o experienta fluenta de joc. Asta din punct de vedere al cifrelor raportate de FRAPS. Partea ciudata consta in faptul ca experienta reala de joc a fost destul de fluida, jocul ruland fara prea mari probleme, la fel ca si in cazul altor Ultrabook-uri. Exista din cand in cand mici poticniri, dar acestea nu pot fi puse doar pe seama solutiei grafice (la fel ca si framerate-ul nu foarte satisfacator), deoarece Diablo 3 necesita o legatura permanenta la internet, si prin urmare experienta de joc depinde si de calitatea conexiunii de internet sau de lag-ul serverelor Blizzard.

Per total, desi ultrabook-urile nu sunt gandite pentru gaming, cu indulgenta putem rula titluri mai vechi, de genul FarCry 2, cu setarile de calitate pe minim, sau jocuri gen Diablo 3, World of Warcraft sau Starcraft 2. Ne putem juca fara prea mari probleme, insa nu va asteptati la o experienta de joc 100% fluenta, si nici la detalii grafice impresionante. Aici va intra in scena probabil HD4000-ul inclus in procesoarele Ivy Bridge, pana atunci insa mai avem putin de asteptat.

 

Comentarii

2 comentarii la: Lenovo IdeaPad U300S

  1. Sorin a scris pe:

    Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…

  2. Apostolache Valentin a scris pe:

    Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!

Lasa-ne un comentariu: