Lenovo IdeaPad U300S
Concluzii
Ultrabook-urile se vor impune treptat piata laptopurilor, insa aceasta reusita depinde de rezolvarea unor probleme precum autonomia, temperaturile atinse in timpul functionarii si pretul ridicat. Nu este greu de inteles de ce majoritatea utilizatorilor si-ar dori un asemenea sistem, orice persoana fiind atrasa de un laptop subtire cu un design placut, cu autonomie mare si performanta pe masura. Singurele probleme majore care trebuie rezolvate sunt in primul rand pretul, care continua sa fie destul de mare precum si autonomia care poate fi clar imbunatatita.
Lenovo IdeaPad U300S face parte din categoria de ultrabook-uri care nu fac rabat de la performanta. Avem un procesor puternic (i7 2677M), 4GB RAM, un SSD de 256GB si o autonomie maxima de cinci ore si jumatate. In magazinele online pretul acestui model este de 6744 lei. O versiune mai slaba cu procesor i5 2467M (1600 MHZ – 2300 MHz) si cu SSD de 128 GB poate fi gasit la pretul de 4700 de lei, versiune ce consider ca este mult mai buna din punct de vedere al raportului pret/performanta.
Am apreciat la ultrabook-ul Lenovo faptul ca design-ul este atat cat se poate, original. Imi plac culorile alese, design-ul curat si sobru. Mi-a placut tastatura si touchpad-ul, insa, mi-as fi dorit un ecran cu o rezolutie mai mare si iluminarea tastelor. Din punct de vedere al conectivitatii, as fi apreciat un slot pentru card-reader.
O scurta trecere in revista a preturilor ultrabook-urilor din magazinele online ne arata ca diferentele nu sunt foarte mari (intre 400-100 de lei) intre ultrabook-urile similare ca performanta si configuratie. De exemplu un Asus ZenBook UX31 cu Intel Core i7 2677M, 4GB RAM si 256GB SSD ar costa in jur de 5800 de lei, iar un ZenBook cu i5 2557M si 128GB RAM ar costa 5000 de lei. Diferenta dintre modelul U300S prezent in magazine si modelul de ZenBook cu o configuratie similara fiind de 300 de lei. Intre aceste doua modele eu as alege Lenovo, datorita tastaturii si a touchpad-ul (cu toate ca acesta are un feedback foarte slab, apasarea butoanelor facandu-se mult prea usor, este net superior celui pe care il putem gasi pe gama ZenBook). Pe de alta parte ZenBook-ul castiga la capitolul ecran (rezolutie mai mare 1600×900), boxe (sistemul Bang & Olufsen fiind mai performant decat speakerele de pe Lenovo) si stocare.
In final, majoritatea vanzarilor se vor face in functie de promotiile pe care le vor avea magazinele online precum si de preferintele personale in functie de brand, diferentele de preturi dintre ultrabook-uri fiind destul de mici. Pana in momentul de fata, nu ne-a trecut prin mana un astfel de sistem despre care sa putem afirma ca este perfect. Sa vedem insa ce vom descoperi in urmatoarele review-uri…
Comentarii
Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…
Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!
Pingback: Lenovo IdeaPad U410 & U310 | lab501