Lenovo IdeaPad U300S
Constructie si dotari
Lenovo nu a fost niciodata o companie care sa mizeze pe design, nu a dorit sa creeze cel mai subtire sau cel mai usor ultrabook, insa, Lenovo este cunoscuta pentru laptopurile durabile, rezistente. Din pacate, acest ultrabook nu se poate lauda cu aceleasi atribute. Desi ma asteptam la un unibody similar cu cel intalnit la MacBook Air sau Asus ZenBook, Lenovo U300S desi este construit din aluminiu, nu este unibody – imbinarea dintre cele doua placi fiind destul de usor vizibila. Cu toate acestea, design-ul este foarte placut, culorile in care este disponibil fiind de asemenea foarte bine alese: gri sau orange. Dimensiunile ultrabook-ului se incadreaza in specificatiile Intel: 324 x 216 x 14.9 mm. Greutatea este de 1,32 kg.
Capacul laptopul are un design foarte curat, avem doar logo-ul Lenovo in partea dreapta sus. Pe muchia din fata exista doua led-uri de notificare foarte bine integrate in aluminiu, in partea stanga, unul pentru stare (stand-by, open) si unul pentru starea bateriei.
Pe partea laterala dreapta gasim conectorul audio, USB 3.0, HDMI, precum si conectorul pentru alimentare.
Pe partea laterala stanga avem portul USB 2.0, fantele de aerisire ale sistemul de racire si butonul care lanseaza aplicatia One Care Recovery.
Dupa ce deschidem capacul, suntem intampinati cu un design curat, placut. Nu exista stickere sau orice alte elemente care sa nu se integreze cu design-ul sobru al ultrabook-ului. Logo-ul Lenovo poate fi vazut in partea de jos a ecranului, modelul U300S in partea stanga a ecranului iar in partea dreapta jos se poate vedea gama din care face partea ultrabook-ul, IdeaPad, gravata in aluminiu. In partea de sus a ecranului este dispusa camera web de 1,3 MP.
Tastatura are un layout european, tasta Shift mica, Enter-ul mare, tastele directionale full-sized si s-a gasit loc chiar si pentru tastele Home, End, PgUp si PgDown. Tastele au o cursa scurta dar care ofera feedback foarte bun la tastare, sunt bine spatiate si chiar este o placere sa lucrezi pe acest tip de tastatura. Singura problema este lipsa iluminarii care tinde sa nu mai fie un moft ci o optiune utila care trebuie sa fie luata in considerare de toti producatorii de ultrabook-uri.
Touchpad-ul are dimensiuni generoase, exact asa cum trebuie sa fie si este foarte similar cu cel folosit pe MacBook-uri: este din sticla, are suport pentru multi-touch (pinch and zoom, rotate etc.) insa, se apasa foarte, foarte usor. Click-ul normal se face mult prea usor ar fi fost nevoie de un feedback mai puternic la apasare. Touchpad-ul nu are butoane, right click-ul fiind despartit de cel normal printr-o linie neagra. Cu toate acestea, touchpad-ul este exact, se foloseste cu usurinta iar gesturile se fac destul de usor. Nu este la fel de performant precum cel folosit pe MacBook-uri insa este de zece ori mai performant decat cel gasit pe Asus ZenBook.
Ecranul ultrabook-ului are 13,3” si o rezolutie standard de 1366×768 care ofera unghiuri laterale de vizualizare surprinzator de bune.
Speakerele SRS surround suna destul de bine si puternic in conditiile in care este destul de greu sa obtii un sunet de calitate intr-un form-factor atat de mic. Poate deveni deranjant ascultatul muzicii in timpul scrierii unui articol (de exemplu) deoarece tastele vibreaza iar sunetul se aude putin diferit in functie de zona tastaturii pe care o acoperim cu mana.
Comentarii
Totul este fain pina la pret, dar oferte este din plin si este de unde alege…
Exclusiv pe video: 3 ore si 32 minute!
Pingback: Lenovo IdeaPad U410 & U310 | lab501