lab501.ro

HP Folio 13

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 9 May, 2012.

Teste CPU – Practice

 

Pentru testul cu IrfanView, am folosit ultima versiune disponibila, si un set de 50 de fotografii cu o rezolutie de 3000×2000, de aproximativ 2MB fiecare. Am creat un set de test cu ajutorul functiei Batch Processing. Astfel, folosind functia amintita anterior, am redimensionat imaginile de la 3000 de pixeli latime la 1280, am ajustat culorile, am schimbat orientarea imaginilor in plan orizontal si am rotit imaginile catre stanga. De asemenea, am folosit filtrul Sharpen cu valoarea +15, Contrast +2 si Blur +5. Nu in ultimul rand, am adaugat un watermark de 200×200 de pixeli fiecarei poze. In final, pornind de la 50 de fotografii brute insumand ~100MB, am ajuns la un set de 50 de fotografii procesate pentru web, insumand 6MB. Setul nostru de teste este reprezentativ pentru majoritatea utilizatorilor care folosesc programe mai simple pentru corectii rapide ale imaginilor lor, cum ar fi IrfanView, ACDSee, XnView, s.a.m.d. Am folosit Irfan View datorita functiei de Batch Processing care permite salvarea setarilor, precum si datorita faptului ca este unul dintre cele mai utilizate utilitare destinate managementului imaginilor digitale.

Lui HP Folio i-au trebuit 84 de secunde ca sa duca la bun sfarsit task-ul impus de noi. Nu este o performanta foarte ridicata, prin comparatie cu ultrabook-urile dotate cu procesoare Core i7. Dimpotriva chiar, durata de timp fiind foarte apropiata de cea obtinuta de Core i3-ul din ultrabook-ul Maguay (85 de secunde).

Ajuns la versiunea CS6, Adobe Photoshop nu poate lipsi din suita noastra de aplicatii real-life cu ajutorul carora determinam performanta celor mai noi procesoare. Pentru aceasta, am utilizat o fotografie in format TIFF, cu o rezolutie de 3720 x 3796, dimensiunea fisierului fiind de 40MB. Am aplicat filtrul Radial Blur, folosind setarile “Amount – 100%”, “Blur Method – Spin” si “Quality – Best”. Apoi, am aplicat filtrul Extrude, folosind setarile implicite. Rezultatul este suma dintre timpul necesar aplicarii filtrului Blur si timpul necesar aplicarii filtrului Extrude.

Cele 149 de secunde necesare pentru a termina testul de Photoshop sunt inacceptabile pentru un profesionist, de exemplu, dar trebuie sa tinem cont ca acest test a fost pus la punct pentru a da bataie de cap unor procesoare desktop hexa-core, deci nu profesionistilor in ale Photoshop-ului se adreseaza acest ultrabook. In practica, pentru sarcini mai simple, putem utiliza Photoshop-ul fara probleme pe HP Folio, ceea ce il recomanda in fata altor dispozitive comparabile ca dimensiuni, greutate si pret.

x264 HD 4.0 este un benchmark, dar este un benchmark construit in jurul unui algoritm de encodare prezent in multe aplicatii reale, si de aceea se incadreaza in categoria testelor practice. Partea buna este ca in aceasta forma, masurarea performantei este standardizata, si prin urmare putem compara cu usurinta rezultatele obtinute in cadrul acestui articol cu rezultatele obtinute in alte articole, dandu-ne astfel seama care produs este mai potrivit pentru acest tip de aplicatie.

Encodarea video are de suferit de pe urma frecventei reduse a procesorului, important este faptul ca putem apela la Folio si pentru acest tip de sarcini, chiar daca trebuie sa asteptam putin pana vedem rezultatul final. Diferenta dintre Core i7-le prezent pe U300S si i5-ul din Folio este de 21 FPS-uri.

Pentru a masura performanta ultrabook-urilor intr-un scenariu real de encodare video, am folosit Handbrake 0.9.6 pentru a converti un fisier .VOB de 1GB folosind profilul Normal si am cronometrat timpul necesar realizarii acestei operatiuni. Acesta nu este neaparat scopul unui ultrabook, iar acest aspect poate fi observat cu usurinta atunci cand vedem ca au fost necesare aproape 7 minute (6,44 min) pentru a duce aceasta sarcina la bun sfarsit. In schimb, pentru a converti episoade din seriale pentru device-uri mobile putem utiliza fara probleme ultrabook-ul.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: