lab501.ro

HP Folio 13

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 9 May, 2012.

Continuam seria review-urilor de ultrabook-uri cu modelul HP Folio, un ultrabook de 13 inci ale carui performante, design si constructie au reusit sa ma entuziasmeze. HP Folio si-a facut prezenta pe piata cam in acelasi moment in care toate marile companii producatoare de laptopuri au lansat prima generatie de ultrabook-uri bazate pe Sandy Bridge, adica in luna noiembrie din 2011. Pana a aparut oficial si in Romania au mai trecut cateva luni bune, timp in care Asus si Acer au reusit sa isi consolideze cu succes pozitia pe piata.

Mi se pare oarecum ironic timpul incet de reactie al marilor companii (Lenovo, HP, Samsung) care aduc foarte tarziu produsele noi (si interesante) in tarile cu o piata mai restransa ca volum decat altele din Europa. Imi dau seama ca o parte din “vina” e si la importatori, insa, nu in totalitate.

Revenind la subiectul din acest articol, continuam tot intr-o nota oarecum ironica ce porneste de la numele ultrabook-ului HP si anume Folio. In 2007 Palm planuia sa lanseze un device denumit Foleo care trebuie sa fie un “subnotebook”, adica un portabil ultra-subtire, de mici dimensiuni care ar fi urmat sa fie folosit impreuna cu smartphone-urile Palm Treo. Proiectul a fost anulat dupa numai trei luni, iar Palm a intrat intr-un con de umbra din care n-a mai reusit sa iasa, fiind cumparat de HP in 2010. Desi nu este relevant, mi s-au parut interesante asemanarile dintre Folio si Foleo.

Fara sa mai lungesc inutil introducerea, mai mentionez doar ca vom supune si acest ultrabook la aceeasi serie de teste prin care au trecut si celelalte modele. In concluzie vom vedea daca acest model ofera sau nu un pret corect pentru performantele pe care le ofera.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: