lab501.ro

HP Folio 13

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 9 May, 2012.

Constructie si dotari (exterior)

 

La fel ca si Lenovo sau Dell, HP nu a avut o grija prea mare pentru design sau modul in care aratau majoritatea laptopuri lansate. O mare parte dintre acestea fiind destinate mediului corporate / enterprise unde produsele trebuiau sa functioneze si sa ofere o fiabilitate cat mai buna, design-ul placut era un bonus care de cele mai multe nu exista dar nici nu deranja prea tare acest lucru.

Odata cu implicarea mai mare a HP in segmentul consumer au inceput sa se schimbe destul de multe si in materie de design si constructie. Accentul de pe fiabilitate si performanta nu s-a modificat neaparat ci a fost ajustat astfel incat noile modele lansate sa includa un design si o constructie mai buna / optima, fiind astfel mult mai atractive pentru consumatorii directi.

HP Folio are un design asemanator cu cel folosit si de Lenovo, incadrandu-se bineinteles in acele celebre 30 de procente de elemente diferite, astfel incat desi toata lumea poate sa se inspire nimeni sa nu se supere sau sa poate fi dat in judecata. In apararea companiilor pot mentiona ca este totusi dificil sa creezi un design diferit sau inovator cand componentele sunt aceleasi pentru toata lumea.

Folio are un aspect foarte placut, constructia acestuia este formata in mare parte din aluminiu insa nu este unibody. Dimensiunile acestuia sunt de 18 x 220 x 318,5 mm (H x L x l) iar greutatea acestuia este de 1,5 kg.

Pe carcasa superioara (capacul ultrabook-ului) putem remarca foarte usor si culoarea gri tipica aluminiului slefuit. Dupa cum puteti vedea si in poza de mai jos, singurul element de pe capac este sigla HP din mijloc.

Pe spatele ultrabook-ului gasim doar suportii din cauciuc pentru aderanta si fantele de aerisire ale procesorului, memoriei si SSD-ului.

Pe partile laterale din fata si spate nu avem absolut nimic, toate porturile fiind dispuse pe lateralele din partea stanga si dreapta a ultrabook-ului. Astfel, pe laterala dreapta avem un port USB 3.0 si portul audio-out.

Pe partea stanga avem toate celelalte porturi, cel de alimentare, RJ45, HDMI 1.4, USB 2.0 si un SD card-reader. Exact porturile necesare pentru majoritatea tipurilor de activitati intreprinse pe un ultrabook.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: