lab501.ro

ASUS ZenBook UX31 – Atac la MacBook Air

Scris de: , in categoria: Notebook, in 5 December, 2011.

Design si constructie

Carcasa ZenBook-ului este construita in mare parte din aluminiu, singurele locuri in care gasim plastic fiind in jurul ecranului si incapsuland tastatura.

Din punct de vedere al design-ului, nu i se pot reprosa multe, acesta este placut, curat, insa, stickerele Intel si Windows 7 strica efectul placut creat de design. Pe partea negativa, se poate mentiona logo-ul ASUS, din partea inferioara a ecranului, putin cam prea mare si in completa discrepanta cu fontul italic al textului “UX31 Series Ultra Silm”, gravat pe pivotul ecranului. Am apreciat in schimb subtila mentiune “Audio by Bang & Olufsen ICEPower”, gravata in partea dreapta jos a tastaturii.

Difuzoarele Bang & Olufsen se afla sub tastatura si emit sunetul intr-un mod cel putin inedit. Sunetul ajunge la “suprafata” prin zonele de aerisire situate in pivotul ecranului si pe spatele laptopului, iar bass-ul este emis prin tastatura, lucru ce duce la vibratia tastelor atunci cand volumul este destul de mare. In afara de aceasta vibratie transmisa tastelor nu am nimic de reprosat sunetului. Volumul urca destul de mult si ofera o calitate buna, in special pentru acest tip de laptopuri.

Ecranul de 13 inci se mandreste cu cea mai mare luminozitate prezenta pe un ecran de laptop, de 450cd/m2. Din pacate, panelul este tot un clasic TN ceea ce inseamna ca, desi vom avea o luminozitate foarte buna, culorile nu se vor vedea prea bine decat daca stam intr-un unghi favorabil.

Tastatura este similara cu cea gasita pe Mac-uri dar si pe tot mai multe laptop-uri premium. Desi nu este iluminata, avem trei taste cu cate un led alb pe fiecare atunci cand sunt activate (Power, Caps Lock si Wi-Fi). Tastele sunt putin mai mari decat la majoritatea tastaturilor insa acest lucru nu reprezinta un impediment.

Touchpad-ul este exact asa cum ar trebui sa fie unul pe orice laptop: de mari dimensiuni, fara texturi ciudate, doar placut la atingere. Desi clasicele butoane (left si right click) sunt diferentiate printr-o dunga neagra, subtire, la mijlocul bazei touchpadului, pentru click normal se poate apasa in oricare parte a touchpadului, exact ca si la Mac. Din pacate, touchpad-ul nu se ridica la nivelul calitativ al celui prezent pe MacBook.

Din punct de vedere a dimensiunilor, ZenBook-ul are 3 mm grosime in fata, in punctul cel mai subtire si 9 mm in spate. Lungimea este de 325 mm iar latimea de 223 mm. Greutatea acestuia este de 1,3 kg.

Pe partea laterala dreapta gasim portul de alimentare, la care trebuie sa fim atenti deoarece mufa se misca destul de usor, lucru care va duce la intreruperea incarcarii laptopului. In continuare mai avem un port USB 3.0, unul mini VGA, mini HDMI si un led care indica starea de stand-by a laptopului.

Pe partea dreapta, avem portul USB 2.0, iesirea pentru casti si cititorul de carduri.

Pe spate remarcam bumper-ele destul de ridicate, care desi nu ofera un aspect prea placut sunt necesare datorita fantelor de aer situate si pe spatele laptopului. In acest caz, daca tinem laptopul in pat sau in brate temperatura poate deveni o problema.

Comentarii

3 comentarii la: ASUS ZenBook UX31 – Atac la MacBook Air

  1. Ehehe, a trecut ceva timp de cand am pus mana prima oara pe asta mic.

  2. XBit a scris pe:

    Am cumparat acest ultrabook la firma la care lucrez pentru ca este foarte usor si e util pentru calatorii dese.

    Din pacate, tastatura si touchpadul sunt foarte proaste. Macbook Air-ul pe care il am acasa este mult mai confortabil datorita unui touchpad mai exact, care nu da clicuri singur si tastaturii mai confortabile.

    Asus-ul ca si plusuri USB 3.0, o rezolutie putin mai mare si… un pret mai mic.

  3. Sorin a scris pe:

    Oricum as lua-o, MacBook-urile se cramponeaza pe preturi mari, foarte mari, exagerat de mari, intr-o zona rarefiata unde putini fericiti pot ajunge, si de aceea se cheama preafericiti !!! Ca si hardware, actualmente avem de toate pentru toti, si tot ce mai lipseste este doar ceva design mai bengos, pentru ca nu pot spune ca Mac impresioneaza prin performanta pura, ci mai mult prin stil. Fericiti cei saraci in configuratii, caci aceia pot gusta cu adevarat placerile lactopurilor.

Lasa-ne un comentariu: