lab501.ro

ASUS ZenBook UX31 – Atac la MacBook Air

Scris de: , in categoria: Notebook, in 5 December, 2011.

Primele mentiuni referitoare la conceptul de Ultrabook au fost remarcate in timpul Computex 2010 in momentul in care Shmuel (Mooly) Eden, vice presedinte si general manager PC Client Group Intel, in cadrul evenimentului dedicat, a scos dintr-un plic un netbook foarte subtire, dupa cum a si relatat ulterior colegul Tudor. Un an mai tarziu, tot in cadrul Computex, Mooly Eden a vorbit despre ce inseamna conceptul de Ultrabook si care sunt specificatiile pe care producatorii vor trebui sa le urmeze. Peste cateva luni, in cadrul evenimentului IDF 2011 din septembrie, a fost exemplificat prin prezentarea lui ASUS ZenBook. Intregul eveniment a fost relatat tot de catre Tudor in articolul IDF 2011 – Conceptul de Ultrabook exemplificat – ASUS UX21.

Am sa recapitulez ce presupune conceptul de ultrabook: portabilul trebuie sa fie usor, sa aiba o grosime sub 21mm, autonomie cuprinsa intre 5 si 8 ore, startup foarte rapid si sa foloseasca un procesor Intel.

Putin mai concret, ASUS ZenBook UX31, pe care il prezentam azi, are urmatoarea configuratie: procesor Intel Core i7-2677M (1800-2900 MHz), 4GB RAM DDR3, 128 GB SSD si ecran de 13,3 inci LED backlit cu o rezolutie de 1600×900 de pixeli. De comunicarea cu alte dispozitive se ocupa porturile USB (unul USB 2.0 si unul USB 3.0), cititorul de carduri (SD si MMC), iesirea audio, portul mini VGA, mini HDMI, modulul Wi-Fi b/g/n si cel Bluetooth 2.1+EDR (cu suport pentru v4.0). Bateria instalata pe acest laptop are o capacitate de 70WH (6840mAh) iar sistemul de operare folosit este Windows 7 Home Premium 64bit.

Comentarii

3 comentarii la: ASUS ZenBook UX31 – Atac la MacBook Air

  1. Ehehe, a trecut ceva timp de cand am pus mana prima oara pe asta mic.

  2. XBit a scris pe:

    Am cumparat acest ultrabook la firma la care lucrez pentru ca este foarte usor si e util pentru calatorii dese.

    Din pacate, tastatura si touchpadul sunt foarte proaste. Macbook Air-ul pe care il am acasa este mult mai confortabil datorita unui touchpad mai exact, care nu da clicuri singur si tastaturii mai confortabile.

    Asus-ul ca si plusuri USB 3.0, o rezolutie putin mai mare si… un pret mai mic.

  3. Sorin a scris pe:

    Oricum as lua-o, MacBook-urile se cramponeaza pe preturi mari, foarte mari, exagerat de mari, intr-o zona rarefiata unde putini fericiti pot ajunge, si de aceea se cheama preafericiti !!! Ca si hardware, actualmente avem de toate pentru toti, si tot ce mai lipseste este doar ceva design mai bengos, pentru ca nu pot spune ca Mac impresioneaza prin performanta pura, ci mai mult prin stil. Fericiti cei saraci in configuratii, caci aceia pot gusta cu adevarat placerile lactopurilor.

Lasa-ne un comentariu: