lab501.ro

CeBIT 2012 – Line-up complet de ultrabook-uri

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 March, 2012.

 

In hala Intel, intr-o zona separata, am putut admira line-up complet de ultra-book-uri disponibile in acest moment. Interesant a fost ca am putut pentru prima oara sa vedem toate modelele, de la toti producatorii, putand sa ne formam o imagine de ansamblu a design-ului si a principiilor de la care a plecat fiecare integrator in momentul in care a gandit ultrabook-ul.

Incepem cu ASUS ZenBook Pink, un ultrabook cunoscut deja de publicului din Romania, fiind lansat si promovat intens la finele anului trecut de catre ASUS. Utilizatorii vor putea alege intre mai multe tipuri de configuratii (i7 2677M, i5 2467M, i3 2367M, 2/4GB RAM DDR3, 64/128/256 GB SSD), principala schimbare dintre acest model si cel testat deja de noi este in mod evident culoarea Pink (sau magenta) si culoarea inchisa a carcasei de aluminiu. Pentru mai multe detalii va recomand sa cititi reviewul publicat deja despre ASUS ZenBook UX31.

 

 

 

 

Continuam cu Dell XPS 13 Ultrabook, la care remarcam imbinarea ingenioasa dintre o carcasa din fibra de carbon care ajuta atat la mentinerea unei greutati scazute cat si la racirea mai eficienta a componentelor interne si o carcasa din aliminiu din jurul ecranului.

Din punct de vedere al dimensiunilor Dell XPS 13 are 18mm in cel mai gros punct si 6mm in cel mai subtire. Display-ul de 13 inch se remarca prin folosirea Corning Gorilla Glass, ceea ce-l face un candidat demn de luat in seama pentru cei care au nevoie de un ultrabook foarte rezistent.

Dell XPS 13 mai beneficiaza de o tastatura iluminata, un touchpad similar cu cele folosite de MacBook-uri (din stical) iar din punct de vedere hardware va avea specificatii similare cu celelalte ultrabook-uri: procesor Intel Core i7 / i5, 2/4 GB DDR3 si SSD.

 

 

 

 

 

Urmatorul ultrabook prezentat este HP Envy Spectre, un ultrabook de 14 inci cu procesoarea Intel Core i5 sau i7, 4/8 GB DDR3 si 128/256 GB SSD. Spectre se remarca prin ecranul putin mai mare decat al celorlalte ultrabook-uri si prin sistemul audio beatsaudio. Cu grosimea HP Envy nu sta nici foarte bine nici foarte rau aceasta masurand 18mm.

 


 

 

Lenovo a prezentat modelul IdeaPad U300s, un ultrabook destul de standard: procesor i7-2677M sau i5-2457M, SSD de pana la 256 GB, 4GB DDR3, display de 13 inci cu rezolutia de 1366×768. Lenovo IdeaPad U300s este foarte subtire avand o grosime de doar 14mm.

 

 

 

Samsung a aratat Serie 5, un ultrabook de 14” bazat pe Intel i5 2467M. Restul configuratiei e completata de 4GB RAM DDR 3 si de instalarea unui HDD de 500GB. Pacat ca Samsung nu a instalat un SSD pe ultrabook-ul sau aceasta fiind in prezent, din punctul meu de vedere, obligatoriu. Este probabil o miscare ce ajuta la pozitionarea pe piata, Samsung avand totusi Serie 9, un ultrabook ce este clar mult mai aproape de conceptul propus de Intel. Din punct de vedere al grosimii ultrabook-ul Samsung nu este foarte subtire masurand 21 de mm.

 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: