lab501.ro

Sony HDR-AS15 Action Cam – Review

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 21 January, 2013.

Back to the future…

 

Desi se impart in doua mari categorii in functie de constructie – camere cat mai compacte si usoare care pot fi montate in diverse tipuri de carcase in functie de scop (vezi GoPro) sau camere rezistente construite dintr-o singura bucata (Replay de exemplu) – toate action cam-urile au in comun cateva caracteristici foarte importante.

Pentru a obtine rezultate optime, action cam-urile trebuie sa fie cat mai usoare, sa fie rezistente la socuri, sa fie rezistente la apa si nu in ultimul rand, sa ofere o flexibilitate cat mai mare din punct de vedere al usurintei in utilizare, unde prin usurinta in utilizare inteleg operarea camerei, pe de o parte si usurinta cu care poate fi montata acolo unde este necesar. Evident, fiecare producator ofera ecosistemul sau de accesorii, pentru toate tipurile de utilizari imaginabile (in general, acest tip de camere se monteaza pe casca, pentru a surprinde punctul de vedere al purtatorului, sau pe placa/ski/bicicleta/motocicleta pentru a surprinde si sportivul).

In zilele noastre action cam-urile nu mai depasesc 150g cu tot cu protectii si prindere, inregistreaza pe carduri SD sau microSD la rezolutie Full HD, sunt capabile de a filma cu pana la 120 fps si nu in ultimul rand pot realiza fotografii high-res la intervale prestabilite (odata la 2 secunde, 5 secunde, 10 secunde, etc). Iar toate acestea se fac cu ajutorul a 2-3 butoane, care in cel mai fericit caz sunt accesibile chiar si cand ai manusi de ski in mana.

Rezistenta la socuri nu mai este o problema, cele mai dure modele putand fi aruncate lejer de la cateva sute de metri (tot la Replay ma gandesc acum), iar rezistenta la apa face parte din pachetul standard, action cam-urile actuale putand fi folosite fara probleme pentru a filma la cativa zeci de metri sub apa.

Ca in orice domeniu, GoPro este prima firma care a popularizat conceptul (si prin “popularizat” inteleg faptul ca in Decembrie 2012 gigantul Foxconn a achizitionat 9% din actiunile GoPro pentru suma de 200 de milioane de dolari), insa nu este singura companie care produce si comercializeaza cu succes acest tip de camere. Alaturi de GoPro s-au impus de-a lungul timpului nume precum Contour, Drift sau Replay, iar in 2012 primul gigant audio/video care isi facea intrarea in domeniu era JVC, prin modelul Adixxion.

Ei bine, dupa o serie de incercari timide (Bloggie HD, respectiv HDR-GW77V) Sony au facut la sfarsitul anului trecut primul pas cu adevarat important in acest domeniu, lansand seria Sony Action Cam. Aceasta serie este alcatuita din doua modele, HDR-AS10 si HDR-AS15, acestea fiind diferentiate prin prezenta sau absenta functiei wireless. Noi am primit la teste modelul HDR-AS15 si prin urmare ne vom ocupa in continuare de acesta.

DCIM100GOPRO

Comentarii

4 comentarii la: Sony HDR-AS15 Action Cam – Review

  1. Mihai a scris pe:

    De departe cel mai misto test cu Actioncam pe care l-am vazut la noi, bravo Monstru!

  2. grig a scris pe:

    Super tare!!! Ma intreb cum e fata de gopro 3

  3. lacusta a scris pe:

    Oare merita fata de Hero 2? Ca pretul am vazut ca e bun

  4. Sorin a scris pe:

    E clar Sony cu acest model a calcat pe GoPro si s-a ridicat pe locul 1. Am vazut comparatii si cu Hero 3 unde variante black parca ar juca in aceeasi liga insa e diferenta de pret. Totusi filmele cu Sony prezinta culori mai vii si ca de obicei la camerele sony au efectul acela pe bleau, pentru unii deranjant, insa in filmari de diving sau de ski este foarte bine venit. Ce mi se pare deranjant la aceasta camera este imposibilitatea de a regla camera (sus/jos) cand aceasta este fixata deasupra pe casca. Per total pentru mine este cea mai buna alegere calitate/pret, tinand cont si de faptul ca eu la capitolul poze folosesc “allproof-ul” Pentax Optio WG2, deci nu ma intereseaza pozele la aparatul de filmat.

Lasa-ne un comentariu: