lab501.ro

Sony HDR-AS15 Action Cam – Review

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 21 January, 2013.

Concluzii

 

Odata ajuns la finalul acestui articol nu pot decat sa exprim un mare regret si anume faptul ca nu am avut la dispozitie pentru comparatie GoPro Hero 3, Drift HD Ghost si JVC GC-XA1 Adixxion. Nu am avut nici un moment intentia de a realiza o comparatie a celor mai noi modele de action cam-uri care pot fi achizitionate in Romania in acest moment, insa am fi putut evalua performantele camerei Sony mult mai bine prin comparatie cu acestea si sincer sa fiu, daca primim sample-urile si avem timp la dispozitie, chiar mi-ar face placere sa realizez un astfel de shoot-out, cum zic americanii.

Pana atunci insa, haideti sa vedem ce impresie ne-a lasat Sony HDR-AS15. O sa incep ca de obicei cu punctele slabe, care in acest caz sunt imposibilitatea schimbarii setarilor fara a scoate camera din carcasa de protectie, rezolutia scazuta a fotografiilor si white-balance-ul / expunerea in conditii grele de iluminare. Din fericire, ultimul amendament se poate rezolva cu usurinta printr-un update de firmware. Din nefericire, primele doua amendamente nu se pot rezolva in acelasi mod si ramane la latitudinea voastra daca puteti trece peste aceste neajunsuri sau nu.

Pe de alta parte, Sony Action Cam HDR-AS15 are si capitole unde iese in evidenta intr-un mod pozitiv si aici ma gandesc in primul rand la calitatea materialelor video in conditii bune de iluminare (zapada + soare), la prezenta stabilizarii, la posibilitatea de a filma 720p cu 120 fps si nu in ultimul rand la prezenta functiei wireless.

Personal nu am ce reprosa filmelor realizate in conditii bune de iluminare cu HDR-AS15 – practic, daca vom folosi camera in conditiile ideale, adica soare afara, nu veti fi dezamagiti de materialul video obtinut. Mai mult decat atat, daca aruncam un ochi la actualul line-up GoPro, o sa observam ca doar modelul Hero 3 Black este capabil sa filmeze 720p cu 120 fps, modelele Silver, respectiv White, nefiind capabile de acest lucru. Stiu ca nu pare mare lucru, dar in conditiile in care discutam despre sporturi extreme si trick-uri impresionante, filmarea cu 120 de fotograme pe secunda chiar poate adauga un plus de dramatism actiunii.

Functia wireless este de asemenea un mare plus, chiar daca incet, incet va deveni standard in cazul tuturor action cam-urilor moderne. Nu in ultimul rand, din punctul meu de vedere, posibilitatea de a purta HDR-AS15 pe banda ochelarilor de ski este un mare plus, pentru cei care nu vor sa se dea cu casca.

Per total Sony HDR-AS15 mi-a lasat o impresie placuta si pot spune ca pentru ~1330 RON cat costa camera in acest moment raportul calitate / pret este unul destul de bun. Pentru aceasta suma, puteti obtine filmari de calitate, cu sunet de calitate, puteti filma 720p cu 120fps si puteti controla camera cu ajutorul telefonului mobil. Daca in urmatoarea versiune vom vedea si un senzor foto de dimensiuni rezonabile, chiar cred ca in zona action cam-urilor concurenta va deveni din ce in ce mai acerba, ceea ce in final nu poate fi decat bine pentru noi, consumatorii. Concurenta este intotdeuna benefica, iar Sony Action Cam HDR-AS15 este un concurent serios pe aceasta piata, din punctul meu de vedere.

Guru2

Comentarii

4 comentarii la: Sony HDR-AS15 Action Cam – Review

  1. Mihai a scris pe:

    De departe cel mai misto test cu Actioncam pe care l-am vazut la noi, bravo Monstru!

  2. grig a scris pe:

    Super tare!!! Ma intreb cum e fata de gopro 3

  3. lacusta a scris pe:

    Oare merita fata de Hero 2? Ca pretul am vazut ca e bun

  4. Sorin a scris pe:

    E clar Sony cu acest model a calcat pe GoPro si s-a ridicat pe locul 1. Am vazut comparatii si cu Hero 3 unde variante black parca ar juca in aceeasi liga insa e diferenta de pret. Totusi filmele cu Sony prezinta culori mai vii si ca de obicei la camerele sony au efectul acela pe bleau, pentru unii deranjant, insa in filmari de diving sau de ski este foarte bine venit. Ce mi se pare deranjant la aceasta camera este imposibilitatea de a regla camera (sus/jos) cand aceasta este fixata deasupra pe casca. Per total pentru mine este cea mai buna alegere calitate/pret, tinand cont si de faptul ca eu la capitolul poze folosesc “allproof-ul” Pentax Optio WG2, deci nu ma intereseaza pozele la aparatul de filmat.

Lasa-ne un comentariu: