lab501.ro

Review – Intel NUC Skull Canyon NUC6i7KYK

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 7 July, 2016.

Skull Canyon

 
Voua va plac nucile? Mie imi plac nucile… dar imi plac si NUC-urile, in special daca discutam despre modele high-end. Vedeti voi, fascinata lume a micro-PC-urilor evolueaza de la an la an si am ajuns sa vedem PC-uri care sunt putin mai mari decat un stick USB. Discutam desigur despre produse de nisa, cel putin in momentul de fata, insa nisa este clar definita iar comparatiile cu alte categorii de PC-uri nu isi au rostul.

In mare pentru ca in cazul majoritatii micro-PC-urilor testate de noi nu putem construi un PC pentru pretul platit pentru respectiva miniatura. Caz in care este logic ca nu putem compara cu un PC si ne vom rezuma asupra posibilitatilor de utilizare pe care respectivul dispozitiv le ofera. In ultimii ani am tot testat astfel de micro PC-uri… unele mai accesibile ( sub 100 USD), cu performante bune pentru web browsing si ceva consum de material multimedia, altele putin mai costisitoare, care ofera posibilitati mai vaste de utilizare, insa pana acum nu am testat nici o “bestie”.

Stiu, stiu, insasi ideea de micro-PC se bate cap in cap cu conceptul de performanta… dar cum ar fi sa existe un astfel de dispozitiv si cel putin din punct de vedere al puterii de calcul a procesorului sa se poata compara cu PC-urile sau notebook-urile puternice din zilele noastre? Nu, nu am innebunit, un astfel de produs chiar exista. A fost lansat anul acesta, se numeste Intel NUC Skull Canyon si este construit in jurul unui procesor Intel Core i7 din generatia a 6-a.

 
Intro

Comentarii

5 comentarii la: Review – Intel NUC Skull Canyon NUC6i7KYK

  1. N-au bah viziune, deloc.

    NUC-ul asta, cu un proc “chior” si un 1060 de la Nvidia, chiar si subtactat putin, sa tina TDP-ul jos, si cu un portofel de piele custom, facut inteligent, sa-l porti la curea, era solutia de Oculus Rift untethered.
    Contrabalansat pe curea de un LiPo 3S de 16Ah – chiar, un cantar n-ati avut sa puneti greutatea la specificatii – stai o ora in VR de nu-ti mai vine sa te-ntorci :)

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Si daca totusi scapam de cabluri si avem VR prin WiFi nu ar fi mai vizionar? :)

  3. Lol, nu. De ce ai vrea sa renunti la calitatea imaginii si sa introduci niste lag !?
    Si daca vrea nefasta sa se VR si ea simultan cu tine !? Ati facut harcea-parcea spectrul.

  4. Luke a scris pe:

    Să știi, Para, că acel delay al versiunii wireless s-ar putea să fie mult mai mic decât te aștepți. Poate chiar insesizabil. (Dacă nu acum, măcar pe viitor)

  5. Wishful thinking e una, realitatea e alta.

    Am ani buni de munca in spate in telemunicatii (co-ul e omis on purpose). Nu te poti baza pe bandwidth in spectru partajat. Mai ales in ultimul an, in EU, unde ai Listen-Before-Talk legiferat, si orice device nou, pentru a putea fi comercializat, trebuie sa respecte legislatia. E OK pentru navigat internetul, dar nu e OK pentru activitati care cer sincronizare si real-time. Uita-te in istorie, eu stiu o singura placa video cu iesire wireless – parca un GTX 570 era – dar n-am vazut nici un studiu de cum umplea spectrul in 2.4 GHz. Avea 5 antene, si parca vad ca folosea simultan 5 canale din cele 12 disponibile in 802.11g. 13 daca esti in Japonia.

    Eu zic ca nu, n-ai cum sa te misti cu ochelari VR altfel decat pe cablu. Nu o sa poti sa faci o adunare BYOG (G=googles) in WiFi. Drept pentru care un NUC destept, fix ca ala de sus, dar cu niste video adecvat, prins la centura si contrabalansat c-un pack LiIo/LiPo e “the thing”. Iar WiFi e pentru comunicatia cu serverul. De-abia astept sa ma reapuc de CS in VR :D

Lasa-ne un comentariu: