lab501.ro

Review Intel Compute Stick Cherry Trail – BOXSTK1AW32SCR

Scris de: , in categoria: Gadget, in 28 March, 2016.

Intel Compute Stick

 
Cu 9 luni in urma va povesteam despre Intel Compute Stick, device pe care eu personal l-am considerat deschizator de drumuri pentru o anumita categorie de dispozitive de calcul. In incheierea acelui articol, spuneam ca Intel Compute Stick reprezinta un prim pas evolutiv, care traseaza linia pe care o vor urma PC-urile de mici dimensiuni. Continuarea fireasca, din punctul meu de vedere, era adoptia la scara larga a acesti platforme de catre integratori, reducerea pretului, precum si pregatirea unui urmas, mai mic, mai puternic si mai accesibil.

Ei bine, lucrurile nu s-au desfasurat chiar asa cum ma asteptam eu sa se desfasoare. Desigur, au existat implementari de la integratori precum si felurite oferte prin care Compute Stick-ul a putut fi achizitionat in tara noastra chiar si pentru ~400 RON ( fata de pretul initial de 769 RON). Cu toate acestea, urmasii primului Compute Stick au fost anuntati mai devreme decat ne asteptam, adica in Ianuarie 2016. Spun urmasi deoarece anul acesta vor fi lansate 3 modele diferite, cu dotari, putere de calcul si preturi diferite.

Primul model lansat in 2016 este cel despre care vom discuta astazi. Puteti sa ii spuneti Intel Compute Stick 2016, desi acest lucru nu ar fi corect in conditiile in care inca doua modele vor ajunge pe piata in curand. Puteti sa ii spuneti Compute Stick 2, desi nici asa nu ar fi corect, deoarece diferentele fata de primul model nu sunt chiar atat de mari. Personal, prefer sa fac diferenta intre modele folosindu-ma de platforma. Daca primul Intel Compute Stick se baza pe un SoC Bay Trail, modelul despre care discutam astazi de bazeaza pe urmasul direct al acestuia, adica pe un SoC Cherry Trail.

Asa cum vom vedea pe parcursul acestui articol, diferentele intre cele doua chipset-uri tin mai mult de dotari si de performanta placii grafice, acelasi lucru fiind valabil si pentru produs per total. Dar… sa nu sarim la concluzii… Haideti sa vedem ce specificatii are mititelul.

 
Intro

Comentarii

Un comentariu la: Review Intel Compute Stick Cherry Trail – BOXSTK1AW32SCR

  1. Alex a scris pe:

    ar fi super daca s-ar putea schimba primul cu cel nou si sa mai dam o diferenta…pentru ca imi imaginez ca acest nou stick este mult mai performant si nu mai are problemele cu semnal wi-fi ,bluetooth etc..

Lasa-ne un comentariu: