lab501.ro

Review – Intel NUC Skull Canyon NUC6i7KYK

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 7 July, 2016.

Metodologie

 

Metodologia noastra se transpune intr-un mod de apreciere mult mai critic decat ceea ce puteti gasi de obicei pe vastul www, pentru ca frumos, elegant si usor nu sunt atribute suficiente pentru ca un produs sa se bucure de aprecierea noastra. Prin urmare, nu va speriati daca veti gasi multe nemultumiri si obiectii din partea noastra, treaba noastra fiind aceea de a va oferi voua toate informatiile necesare, reale, din practica, precum si de a oferi producatorilor un feedback in urma caruia sa isi poata imbunatati produsele. Din acest motiv, vom analiza la sange toate aspectele functionarii practice ale dispozitivelor pe care le testam si vom acorda atentie tuturor detaliilor care de obicei nu sunt incluse in astfel de teste.

Ca regula generala, vom testa toate produsele pe cat posibil exact asa cum ne sunt furnizate de producator. Motivatia este destul de simpla: vrem sa descriem experienta de utilizare cat mai fidel posibil si sa efectuam testele astfel incat sa nu existe diferente majore intre rezultatele obtinute de noi si cele pe care le poate obtine orice utilizator care a cumparat produsul testat.

De asemenea, ne vom concentra asupra unei baterii de teste compusa atat din teste sintetice, al caror scop este comparatia cat mai precisa intre produse, cat si teste realizate folosind aplicatii reale, pentru ca sa fim seriosi, nimeni nu foloseste un notebook pentru PCMark. Ne vom concentra asupra performantelor procesorului, memoriei RAM, stocarii si placii grafice, pentru ca aceste performante insumate ne ofera o buna imagine asupra performantei generale a sistemului testat.

De asemenea, vom testa atat calitatea ecranului, incalzirea carcasei in diverse puncte precum si nivelul de zgomot maxim atins in timpul functionarii daca este cazul. Nu in ultimul rand, vom testa autonomia folosind atat o aplicatie sintetica performanta (PowerMark), cat si intr-un scenariu real de utilizare. Vom completa aceste teste cu aprecierile noastre personale, pentru ca in cazul portabilelor acest aspect are o importanta majora.

Evident, intotdeauna vom actualiza sistemul de operare, precum si toate programele folosite in cadrul testarii, la fel cum facem si in cadrul testelor componentelor hardware.

 AplicatieVersiune
Teste CPUPhotoshopCC
PCMark 82.5.419
Blender 2.77
Handbrake0.10.5
Teste RAMWinRAR5.40
Teste SSD/HDDATTO Bench3.2
Crystal Disk Mark5.0.2
Teste GPU3DMark2.0.2724
Sleeping DogsSteam
Far Cry PrimalUPlay
Teste temperaturaRealTemp3.7

Comentarii

5 comentarii la: Review – Intel NUC Skull Canyon NUC6i7KYK

  1. N-au bah viziune, deloc.

    NUC-ul asta, cu un proc “chior” si un 1060 de la Nvidia, chiar si subtactat putin, sa tina TDP-ul jos, si cu un portofel de piele custom, facut inteligent, sa-l porti la curea, era solutia de Oculus Rift untethered.
    Contrabalansat pe curea de un LiPo 3S de 16Ah – chiar, un cantar n-ati avut sa puneti greutatea la specificatii – stai o ora in VR de nu-ti mai vine sa te-ntorci :)

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Si daca totusi scapam de cabluri si avem VR prin WiFi nu ar fi mai vizionar? :)

  3. Lol, nu. De ce ai vrea sa renunti la calitatea imaginii si sa introduci niste lag !?
    Si daca vrea nefasta sa se VR si ea simultan cu tine !? Ati facut harcea-parcea spectrul.

  4. Luke a scris pe:

    Să știi, Para, că acel delay al versiunii wireless s-ar putea să fie mult mai mic decât te aștepți. Poate chiar insesizabil. (Dacă nu acum, măcar pe viitor)

  5. Wishful thinking e una, realitatea e alta.

    Am ani buni de munca in spate in telemunicatii (co-ul e omis on purpose). Nu te poti baza pe bandwidth in spectru partajat. Mai ales in ultimul an, in EU, unde ai Listen-Before-Talk legiferat, si orice device nou, pentru a putea fi comercializat, trebuie sa respecte legislatia. E OK pentru navigat internetul, dar nu e OK pentru activitati care cer sincronizare si real-time. Uita-te in istorie, eu stiu o singura placa video cu iesire wireless – parca un GTX 570 era – dar n-am vazut nici un studiu de cum umplea spectrul in 2.4 GHz. Avea 5 antene, si parca vad ca folosea simultan 5 canale din cele 12 disponibile in 802.11g. 13 daca esti in Japonia.

    Eu zic ca nu, n-ai cum sa te misti cu ochelari VR altfel decat pe cablu. Nu o sa poti sa faci o adunare BYOG (G=googles) in WiFi. Drept pentru care un NUC destept, fix ca ala de sus, dar cu niste video adecvat, prins la centura si contrabalansat c-un pack LiIo/LiPo e “the thing”. Iar WiFi e pentru comunicatia cu serverul. De-abia astept sa ma reapuc de CS in VR :D

Lasa-ne un comentariu: