lab501.ro

Review – Creative Sound BlasterX G6

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 12 December, 2018.

Concluzii

 

Creative Sound BlasterX G6 imbunateste reteta de succes numita G5, marind compatibilitatea in domeniul consolelor si adaugand suportul Dolby Digital mult sperat. Reproiectat cu un nou DAC, amplificator de casti dar si un nou software, G6 se va gasi in magazinele din Romania la acelasi pret ca si predecesorul sau, adica aproximativ 700lei. Toti cei care il privesc ca un DAC / amplificator de casti fac o mare greseala, intrarile si iesirile multiple precum si DSP-ul puternic transformandu-l intr-un mixer usor de folosit.

Software-ul SB Connect a celor de la Creative impreuna cu suportul hardware dat de DSP-ul SB-Axx1 fac din G6 o unealta foarte puternica, practic orice efect fiind posibil. Pentru configurarea setarilor si efectelor trebuie conectat in prealabil la un PC, G6 putand fi folosit ulterior pe orice alt dispozitiv fara a-si pierde setarile. Compatibil acum si cu Nintendo, testat de mine si pe MAC, dupa microcontroller-ul folosit avand si suport OTG pentru Android, G6 este compatibil cu orice dispozitiv imaginabil pe care l-ati putea avea prin casa.

Creative Sound BlasterX G6 a avut cateva probleme dupa lansare, atat software cat si de functionalitate, insa acestea sunt rezolvate acum 100% gratie update-urilor de firmware aparute recent. Totul functioneaza acum in parametrii, experienta in utilizare fiind exact asa cum ar trebui sa fie. Singurul lucru care l-am observat – insa nu neaparat negativ – este faptul ca se incalzeste semnificativ mai mult decat G5, cel mai probabil din cauza tranzistoarelor discrete folosite de amplificatorul de casti Xamp. Una peste alta, G6 suna mai bine, suporta mai mult dispozitive, decodeaza Dolby Digital si are acelasi pret ca vechiul G5. Ce putem vrea mai mult? Stiu, un AE-7… poate la Computex 2019.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Creative Sound BlasterX G6

  1. Bobby a scris pe:

    Constructia placi arata bine, insa puteu pune mici radiatoare pe trazistoarele alea “clasice” din seria BD. Nu cred ca costau o avere avand in vedere pretul cerut.
    Pe langa asta urmele de flux ramase pe placa in urma cositorii componentelor THD (conectori, trazistoare BD, etc) arata cam urat. Era greu de curatat un pic cu perie?

  2. fubu a scris pe:

    Salutare Matei!

    Cum e aceasta placa de sunet in comparatie cu Asus Essence STX II?

  3. Colosalu a scris pe:

    Stiti cumva cum sa scot dolby sau dts din ea caci am incercat toate modalitatile numai stereo reda prin optic.
    O am. Connectata la. Pc cu codec ac3.
    Mentiomez ca am. Avut un asus mai vechi tot pe. Usb dar functioma cand ma. Uitam la. Filme blunrai transmitea semnalul. Corect catrebriciverul. Av si decoda sunetul aceasta numai stereo.

Lasa-ne un comentariu: