lab501.ro

Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 7 April, 2017.

Sound BlasterX

 
In ultimii 10 ani am asistat la reprofilarea unui numar atat de ridicat de companii, incat nici nu ne mai mira faptul ca gasim un anumit tip de produs in portofoliul unei companii binescunoscute pentru cu totul altceva. Stiti foarte bine la ce ma refer, pentru ca astfel de companii si astfel de produse au fost prezente in paginile noastre din ce in ce mai des in ultimii ani. Cu toate acestea, nu toate companiile care abordeaza noi teritorii sunt la fel. Exista companii care se extind in toate directiile posibile fara a aduce efectiv ceva nou pe piata, iar la polul opus exista companii care lasa o urma adanca in domeniul pe care il abordeaza pentru prima data. Desigur, acum imi vin in minte Corsair sau HyperX, dar un alt brand care m-a surprins efectiv in ultima vreme este Creative.

Bine… Creative este producatorul, compania mama, iar brand-ul la care fac referire acum se numeste Sound BlasterX. Stiu, o sa spuneti ca am trait ultimii 20 de ani intr-o pestera, pentru ca Sound Blaster este un brand cunoscut inca de pe vremea lui Pentium I, brand-ul companiei singaporeze ajungand la un moment dat sa fie sinonim cu sintagma “placa de sunet”.

Aveti dreptate…cu toate acestea eu nu ma refer la placile de sunet din Seria Sound Blaster, ci la perifericele de gaming Sound BlasterX, anuntate in cadrul Gamescom 2015. Seria alcatuita initial din DAC-uri si amplificatoare pentru casti, casti si mousi, a fost completata pe parcurs, sub umbrela Sound BlasterX fiind disponibile acum toate tipurile de periferice de gaming, inclusiv tastaturi si mousepads.

Desigur, in zilele noastre acest lucru nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. Piata de gaming este in continua crestere, iar producatori care intentioneaza sa profite de pe urma acestui fapt gasim in orice ramura a industriei IT, inclusiv producatori care au intrat pe piata de periferice. Am spus totusi mai sus ca nu toti producatorii sunt la fel. Ei bine, va spun sincer ca nu ma asteptam la cine stie ce revolutie din partea perifericelor Sound BlasterX. Boy…was I wrong…

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

 1. Tudor a scris pe:

  Mi se pare mie sau castile BlasterX sunt tot Takstar Pro 80/Hi-2050? :D [Baza tuturor celorlalte casti identice ca si constructie+sunet -> Qpad QH-90/85, HypeX Cloud etc.]

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-28-0-413

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-29-0-220

  Singurul lucru pe care l-ar aduce atunci in plus ar fi cablul detasabil. :)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Seamana destul de mult. Dar materialele utilizate nu mi-au lasat deloc senzatia de cloud (ma refer la piewa sintetica), iar sunetul merge inspre zona Revolver din punctul meu de vedere. Dar da, baza ar putea fi astea.

Lasa-ne un comentariu: