lab501.ro

Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 7 April, 2017.

Constructie

 
La prima vedere, Sound BlasterX Vanguard K08 nu are nimic in comun cu masiva G910, avand un profil ingust, chiar daca gasim 5 taste Macro si 8 taste multi-media pe langa tastele standard. Totusi, diavolul se ascunde in detalii, iar detaliile ascund o poveste interesanta in acest caz. Faptul ca Sound BlasterX utilizeaza switch-uri similare cu Romer-G este clar pentru oricine in momentul in care arunca o privire asupra imaginilor de mai jos. Pe langa acest aspect, Creative s-au inspirat insa si din anumite linii de design pe care le-am vazut in cazul lui G910. Nu, nu ma refer aici la suprafata masiva acoperita de aceasta si nici la inutilele, din punctul meu de vedere, taste de pe randul superior al behemotului Logitech.

Ma refer aici la dispunerea tastelor multimedia in cazul lui Vanguard K08 (Win Block, iluminare, play/pause/etc, mute si scroll pentru volumul sonor), precum si la linia superioara a tastaturii Creative, care pare decupata pur si simplu din partea de jos a arm-rest-ului lui 910. Asemanarile dintre cele doua tastaturi se opresc aici, deoarece Sound BlasterX Vanguard K08 este dotata cu key-caps-uri cilindrice, nu trapezoidale, pozitia acestora fata de baza tastaturii fiind de asemenea usor mai inalta decat in cazul key-caps-urilor de pe G910.

Sound BlasterX Vanguard K08 ocupa mai putin spatiu pe birou si pare mult mai compacta decat este, este mai usoara, insa efectul switch-urilor utilizate este imediat. Daca in cazul tastaturilor dotate cu switch-uri Cherry MX am nevoie de cateva ore de acomodare, datorita faptului ca utilizez G910 zilnic de 2 ani de zile, in cazul lui Vanguard K08 nu am avut nevoie decat de cateva minute, de parca m-as fi intalnit cu un prieten vechi. Practic, senzatia pe care o ai cand utilizezi Vanguard-ul este similara cu cea oferita de G810, o tastatura Romer-G dotata cu key-caps-uri cilindrice.

Altfel spus, Sound BlasterX Vanguard K08 ofera senzatia (perfecta pentru mine) oferita de excelentele Romer-G, intr-un corp comod, similar cu Fnatic Gear Rush sau HyperX Alloy. Adica o combinatie intre tastaturile mele preferate! Si daca tot am comparat-o cu 810, ei bine, in Romania aceasta are un pret de ~849 RON, in timp ce Sound BlasterX Vanguard K08 are un pret recomandat de vanzare de 799 RON, fiind disponibila la oferta in aceasta perioada pentru 699 RON.
 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

 1. Tudor a scris pe:

  Mi se pare mie sau castile BlasterX sunt tot Takstar Pro 80/Hi-2050? :D [Baza tuturor celorlalte casti identice ca si constructie+sunet -> Qpad QH-90/85, HypeX Cloud etc.]

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-28-0-413

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-29-0-220

  Singurul lucru pe care l-ar aduce atunci in plus ar fi cablul detasabil. :)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Seamana destul de mult. Dar materialele utilizate nu mi-au lasat deloc senzatia de cloud (ma refer la piewa sintetica), iar sunetul merge inspre zona Revolver din punctul meu de vedere. Dar da, baza ar putea fi astea.

Lasa-ne un comentariu: