lab501.ro

Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 7 April, 2017.

Concluzii

 
Daca in cazul castilor cei de la Creative au oferta destul de bogata, inclusiv in gama Sound BlasterX (deh… Creative), tastatura si mouse-ul sunt unice in gama, in timp ce mousepad-ul este disponibil si in versiunea mini. Acest lucru nu reprezinta insa o problema, ba din contra, asa cum am vazut si in cazul altor producatori care au intrat pe piata perifericelor de gaming, uneori mai putin inseamna de fapt mai mult.

Ce vreau sa spun prin asta? Ei bine, asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, nu toti producatorii sunt la fel si implicit nu toate produsele sunt la fel. Unii producatori abordeaza o piata noua fara a avea un impact major, datorita unor retete clasice peste care se adauga un alt brand. Pe de alta parte, asa cum am vazut in cazul celor de la Corsair sau HyperX, alti producatori se concentreaza pe oferirea catorva modele in noul domeniu abordat, dar unele dintre acestea pot avea o calitate impresionanta (de exemplu Revolver sau K95).

Creative fac parte din cea de-a doua categorie de producatori, iar Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04 si H5 Tournament Edition subliniaza fiecare acest lucru in felul sau. De la o tastatura care intra in concurenta directa cu una dintre cele mai performante modele de pe piata, produsa de un gigant al domeniului, trecand prin mouse-ul precis, greu si comod si ajungand la castile care ofera o calitate audio pe care o regasim de obicei in alt segment de pret (valabil si pentru calitatea constructiei), cei de la Creative demonstreaza ca nu au adaugat cateva noi categorii de produse in portofoliu doar de dragul de a bifa o casuta intr-o prezentare de marketing.

Din contra, perifericele Sound BlasterX pe care le-am utilizat zilnic in ultima saptamana pot sta fara probleme alaturi de modelele echivalente de la Logitech, HyperX sau Corsair. Nu datorita formelor ciudate, functiilor de care nu avem nevoie sau marketing-ului agresiv, asa cum am vazut in cazul altor producatori relativ noi pe aceasta piata, ci datorita constructiei impecabile, componentelor utilizate si performantelor de care dau dovada.

Desigur, intotdeuna recomand butonarea perifericelor in prealabil, inainte sa va decideti asupra unei achizitii, prin urmare nu voi face o exceptie in acest caz. Chiar din contra… daca aveti nevoie in curand de o tastatura, un mouse sau un headset nou, chiar va recomand sa cautati in showroom-uri produsele Sound BlasterX si sa le incercati. Cu siguranta nu vor fi pe placul tuturor (nici G910 nu a fost). Dar pentru cei care s-au obisnuit cu Romer-G, sau pentru cei care au nevoie de un mouse ceva mai greu, sunt mari sanse sa fie produsele perfecte. Mouse-ul m-a cucerit din primele 5 minute de utilizare si singurul motiv pentru care Vanguard K08 nu ramane permanent pe biroul meu este faptul ca am deja un G910 in patrimoniu, de care nu ma voi desparti atat de usor.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

 1. Tudor a scris pe:

  Mi se pare mie sau castile BlasterX sunt tot Takstar Pro 80/Hi-2050? :D [Baza tuturor celorlalte casti identice ca si constructie+sunet -> Qpad QH-90/85, HypeX Cloud etc.]

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-28-0-413

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-29-0-220

  Singurul lucru pe care l-ar aduce atunci in plus ar fi cablul detasabil. :)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Seamana destul de mult. Dar materialele utilizate nu mi-au lasat deloc senzatia de cloud (ma refer la piewa sintetica), iar sunetul merge inspre zona Revolver din punctul meu de vedere. Dar da, baza ar putea fi astea.

Lasa-ne un comentariu: