lab501.ro

Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 7 April, 2017.

Specificatii

 

Interfata / Dimensiune cabluUSB / 2m
Dimensiuni (LxWxH)149mm x 465mm x 37.6mm(w/ Wrist Rest)
TasteOMRON PRES
Durata de viata taste70 milioane de apasari
Taste macro5
Taste multimedia 8
IluminareDa, customizabila (16.8 milioane culori)
PorturiUSB

 

Sa luam ca exemplu tastatura Sound BlasterX Vanguard K08, o tastatura mecanica dotata cu iluminare RGB. Nimic iesit din comun in zilele noastre. Doar ca nu avem de-a face cu clasicele switch-uri Cherry MX si nici cu versiunile mai accesibile produse de Kailh. Nu, tastatura despre care discutam acum este dotata cu switch-uri produse de Omron, denumite PRES (Perceive-React-Execute Switches). Creative mentioneaza pe site-ul lor ca au acestea au fost co-dezvoltate impreuna cu Omron.

Doar ca vedeti voi… switch-urile astea au niste specificatii foarte interesante. Cum ar fi durata de viata de 70 de milioane de apasari, forta de actuare de 45g, distanta de actuare de 1.5mm, respectiv cursa totala de 3.5mm. Ce este atat de interesant la aceste specificatii, va intrebati? Ei bine, cu exceptia cursei totale (3.5mm vs 3mm), acestea sunt exact specificatiile siwtch-urilor Romer-G, produse de Omron pentru Logitech. Stiti voi, switch-urile mele preferate, de pe tastatura mea preferata, Logitech G910.

Si mai interesant este faptul ca exact aceleasi specificatii (inclusiv cursa totala de 3.5 mm) le au switch-urile Gamma Zulu, produse de Omron pentru Das Keyboard la sfarsitul anului trecut, cu exceptia duratei de viata, care este de 100 de milioane de apasari in cazul modelului Gamma Zulu. Comparand fotografiile mele, pot spune ca PRES arata identic cu ceea ce am vazut in fotografiile celor de la Das Keyboard, diferenta intre acestea si Romer-G fiind cursa totala si culoarea albastra pe care acestea din urma o au pe rama din jurul slider-ului.

Spre deosebire de G910, Sound BlasterX Vanguard K08 este dotata doar cu 5 taste Macro, dar are in plus un port USB pozitionat pe latura din spate a tastaturii. Vom analiza diferentele si asemanarile la capitolul design. Cert este ca switch-urile utilizate mi-au atras imediat atentia.

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sound BlasterX Vanguard K08, Siege M04, AlphaPad & H5 Tournament Edition

 1. Tudor a scris pe:

  Mi se pare mie sau castile BlasterX sunt tot Takstar Pro 80/Hi-2050? :D [Baza tuturor celorlalte casti identice ca si constructie+sunet -> Qpad QH-90/85, HypeX Cloud etc.]

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-28-0-413

  http://www.takstar.com/en/product/detail-11-29-0-220

  Singurul lucru pe care l-ar aduce atunci in plus ar fi cablul detasabil. :)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Seamana destul de mult. Dar materialele utilizate nu mi-au lasat deloc senzatia de cloud (ma refer la piewa sintetica), iar sunetul merge inspre zona Revolver din punctul meu de vedere. Dar da, baza ar putea fi astea.

Lasa-ne un comentariu: