lab501.ro

Review – Creative Sound BlasterX G6

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 12 December, 2018.

Sound BlasterX G6

 
Recent lansatul Creative Sound BlasterX G6 este bazat pe scheletul modelului Sound BlasterX G5, aducand insa suportul pentru decodare Dolby Digital dar si un nou DAC si amplificator pentru casti. Daca G5 foloseste o platforma veche, testata si dovedita, noul G6 inoveaza si foloseste in premiera (pentru Creative) CS43131 de la Cirrus Logic, acelasi folosit si de Samsung in Galaxy S9 / S9+. Amplificatorul de casti Xamp foloseste componente discrete pentru o amplificare fidela si individuala a celor doua canale, tehnologie folosita pentru prima oara la Sound BlasterX AE-5.

Suportul extins pentru console (PS4, Xbox One, Nintendo Switch) si suportul pentru decodare Dolby Digital va face cu siguranta ca noul Sound BlasterX G6 sa fie popular. Desi nu este trecut in specificatii, suportul pentru MAC este si el prezent, l-am folosit fara probleme pe un Macbook Pro, driverele fiind instalate automat. 

Desigur, putem gasi pe piata combinatii de DAC USB + amplificator de casti mai performante pentru PC, noul G6 este mai mult decat atat. DSP-ul puternic SB-Axx1, numeroasele intrari si iesiri precum si posibilitatea de a reda simultan de pe Line-In si USB fac din G6 un foarte bun mixer si procesor de sunet. Haideti asadar sa trecem mai departe si sa vedem ce gasim in cutie!

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Creative Sound BlasterX G6

 1. Bobby a scris pe:

  Constructia placi arata bine, insa puteu pune mici radiatoare pe trazistoarele alea “clasice” din seria BD. Nu cred ca costau o avere avand in vedere pretul cerut.
  Pe langa asta urmele de flux ramase pe placa in urma cositorii componentelor THD (conectori, trazistoare BD, etc) arata cam urat. Era greu de curatat un pic cu perie?

 2. fubu a scris pe:

  Salutare Matei!

  Cum e aceasta placa de sunet in comparatie cu Asus Essence STX II?

 3. Colosalu a scris pe:

  Stiti cumva cum sa scot dolby sau dts din ea caci am incercat toate modalitatile numai stereo reda prin optic.
  O am. Connectata la. Pc cu codec ac3.
  Mentiomez ca am. Avut un asus mai vechi tot pe. Usb dar functioma cand ma. Uitam la. Filme blunrai transmitea semnalul. Corect catrebriciverul. Av si decoda sunetul aceasta numai stereo.

Lasa-ne un comentariu: