lab501.ro

Review – Creative Sound BlasterX Katana

Scris de: , in categoria: Periferice, in 15 November, 2017.

Creative Sound BlasterX Katana

 
Progresul tehnologic a dus la aparitia unor categorii de produse care acopera orice fel de nevoie, intr-o lume in care suntem asaltati zilnic de oferte sau produse care mai de care mai interesante. Sa luam exemplul sufrageriei – LCD…plasma… Full HD… 4K… concepte care nu cu mult timp in urma erau interesante doar in paginile ofertelor de la supermarket, deoarece pretul era unul prohibitiv, au ajuns in casele majoritatii romanilor. Mai tineti minte cand HD Ready era o realitate pe care multi trebuiau sa o accepte? Pentru ca un televizor LCD Full HD depasea posibilitatile multora dintre noi? Ei bine, Full HD a ajuns acum o banalitate, iar primele modele 4K accesibile si-au facut deja aparitia pe piata.

Imi aduc aminte cand Sony a lansat primele televizoare 4K in Romania… s-au vandut 3 in primul an, pentru ca aveau un pret absolut prohibitiv. Acum? Gasim televizoare 4K chiar si sub 2000 RON, in conditiile in care intr-un trecut nu foarte indepartat primele modele costau un miliard de lei vechi. Da, ati auzit bine, un miliard. Paradoxal, dar achizitionarea unui televizor nou pentru sufragerie a ajuns sa insemne inceputul calatoriei, nu finalitatea sa. Spun asta pentru ca noul televizor trebuie utilat cu un card CI, ca sa avem acces la programe HD, poate doriti sa il montati pe perete, sau, daca tot ati adus cinema-ul in sufragerie, poate vreti sa o faceti pana la capat si vreti sa echipati televizorul cu un sistem de sunet pe masura imaginii.

In trecut, lucrurile stateau foarte simplu. Aveam nevoie de un sistem de sunet in sufragerie? Atunci fie optam pentru varianta audiofila (amplificator de calitate si 2 boxe), fie pentru un sistem dedicat vizionarii filmelor (2.1, 5.1, etc). Evident, spatialitatea oferita de un astfel de sistem este optima pentru o experienta cinematica… insa… stim cu totii cat de comod este sa montezi in sufragerie 5 sateliti, sa tragi cabluri, sa ii pozitionezi optim s.a.m.d.

Pentru cei care s-au izbit de aceste probleme, producatorii au gasit in ultimii ani o noua solutie, sub forma unei noi categorii de produse. Este vorba despre soundbar, un sistem de sunet care devine din ce in ce mai raspandit, pentru ca este companionul perfect pentru televizorul nostru nou cumparat. De ce spun asta? Ganditi-va la o solutie completa (auditie muzicala, filme, muzica de pe telefon), care se monteaza in fata televizorului si nu necesita reorganizarea sufrageriei pentru a oferi o experienta cinematica.

Asta pentru ca o singura bara montata in fata televizorului, impreuna cu un subwoofer dimensionat generos, reuseste sa ofere spatialitatea de care avem nevoie in momentul in care urmarim filme, dar si fidelitatea suficienta pentru majoritatea celor dintre noi care nu suntem audiofili pur sange. Cum este posibil asa ceva? Ei bine, pentru a afla acest lucru am ales un produs de la o companie al carei nume este sinonim cu calitatea audio, mai precis Creative. Produsul se numeste Creative Sound BlasterX Katana, este deja disponibil in Romania si pentru ca o deja este disponibil pentru un pret foarte interesant de Black Friday, m-am gandit ca nu ar strica sa vedem de ce este capabil.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Creative Sound BlasterX Katana

Lasa-ne un comentariu: