lab501.ro

Review – Allview Hybrid S

Scris de: , in categoria: Gadget, in 6 June, 2019.

Allview Hybrid S

 
Din cele mai vechi timpuri omul a fost preocupat de masurarea intr-un fel sau altul a timpului. Daca la inceput referintele i-au fost fenomene ciclice precum anotimpurile, fazele lunii, sau deplasarea aparenta a planetelor, acesta a inventat treptat metode mai precise de masurare a timpului. Studiind miscarea aparenta a stelelor, egiptenii segmentau noaptea in 12 parti, in jurul anului 2100i.Hr., sase secole mai tarziu facandu-si aparitia o impartire similara a zilei, odata cu primele ceasuri solare.

Cum ceasurile solare deveneau inutile noaptea sau in zilele noroase, tot egiptenii au dezvoltat un sistem de masurare a timpului bazat pe mecanisme cu apa, acestea fiind utilizate si in Grecia Antica, un bun exemplu in acest sens fiind Platon, caruia i se atribuie confectionarea unui ceas desteptator (380i.Hr.). Alte cateva sute de ani mai tarziu, in jurul anului 150 i.Hr., Ctesibius din Alexandria construia un ceas automat cu sistem de roti dintate, iar romanii rafinau modelele de masurare a timpului preluate de la greci.

In China se construiesc ceasuri bazate pe viteza de ardere, in Orientul Mijlociu, Al-Jazari construieste in 1181 o serie de ceasuri actionate hidraulic, in timp ce in Europa, primul orologiu mecanic este atestat in 1283, fiind amplasat in turnul manastirii din Dunstable. La inceputul secolului al XVI-lea, Peter Henlein inlocuieste greutatile cu arcuri spiralate din otel, inventand astfel primele ceasuri portabile de dimensiuni reduse, precizia acestora sporind in jur de 1674-1675, datorita lui Christian Huygens si balansierul cu arc inventat de acesta.

Sfarsitul secolului ala XIX-lea este marcat de progrese in electronica, luand astfel nastere oscilatorii stabili bazati pe cristalul de cuart. Primul ceas cu cuart este construit in 1927 de catre Warren Marrison si J.W.Horton, in timp ce primul ceas digital, “Pulsar”, a aparut in 1972 fiind produs de Hamilton Watch Company.

Primul “smartwatch”, bazat pe platforma Linux, a fost inventat in 1998 de catre Steve Mann si era echipat cu un procesor de 3.6MHz si un display cu rezolutie 102×64, textul fiind greu de descifrat. Cu toate acestea este considerat primul ceas care oferea afisare grafica (desi monocroma) si alte cateva aplicatii.

Mai bine de o decada mai tarziu, Samsung Gear S si Apple Watch puneau bazele pietei asa cum o cunoastem astazi, majoritatea producatorilor importanti din domeniu urmandu-le in scurt timp, iar ceasul de mana suporta probabil cea mai mare transformare din momentul in care Elisabetei I a Angliei primea cadou primul ceas de mana de la Robert Dudley, in 1571 si pana acum.

Astazi vom vorbi despre un alt fel de ceas, care incearca sa imbine ce este mai bun din cele doua lumi, adica analog si digital. Este vorba despre un hibrid care pastreaza eleganta clasica si functionalitatea principala a ceasului, fiind in acelasi timp un smartwatch potrivit erei vitezei. Numele sau? Allview Hybrid S.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Allview Hybrid S

  1. J.Nicolae a scris pe:

    Nu inteleg pe cei de la Allview, de ce sa pui un BT 4.2 cand poti pune 5.0, pana si in echipamente de pana in 200 lei gasesti asa ceva, cat putea fii mai scump 1-5 dolari, plus ca aveai un consum mai redus si alte beneficii.

Lasa-ne un comentariu: