Review – OPPO Enco Free
OPPO Enco Free
In urma cu doi ani de zile testam Apple AirPods si incepeam sa utilizez zilnic casti fara fir, iar de atunci si pana acum nu am regretat nici un moment decizia luata, castile wireless oferindu-mi un nivel de confort net superior clasicelor headset-uri cu fir. Motiv pentru care am si testat mai multe modele in ultimii doi ani, insa doar unul oferea aceeasi constructie de tip earbuds ca si AirPods-urile clasice, mai precis Tronsmart Onyx Ace.
Ei bine, cele doua modele de earbuds testate de mine se afla la extreme opuse ale gamei de pret, AirPods 2 fiind comercializate pentru 699 RON, in timp ce Onyx Ace sunt comercializate pentru ~ 149 RON. Totusi, undeva intre cele doua modele testate pana acum, este pozitionat headset-ul wireless de tip ear-bud de la OPPO, mai precis OPPO Enco Free, comercializat in Romania pentru 499 RON.
Nu va lasati insa pacaliti de pret… OPPO au cochetat in trecut cu produsele dedicate audiofililor, castile PM-1 si PM-2, respectiv amplificatorul HA-1, fiind legendare printre pasionati, drept urmare am intampinat OPPO Enco Free cu asteptari pe masura. Atat pe masura experientei in domeniu a celor de la OPPO, cat si pe masura abordarii high-end pe care compania asiatica a demonstrat-o in tot ce a produs in ultimii ani, de la smartphone-uri premium si pana la tehnologii de incarcare ultra-rapida de ultima generatie.
Drept urmare, in momentul in care OPPO Enco Free au ajuns in laborator, ardeam de nerabdare sa le pun la treaba, rezultatul fiind un adevarat deliciu pentru urechile mele. Iar acum a venit momentul sa impartasesc cu voi experienta pe care am avut-o alaturi de Enco Free si voi incepe, evident, cu specificatiile.
Comentarii
Cand sunt in masina sau la serviciu folosesc casca blu mono pt convorbiri si o pun DOAR cand suna telefonul sau cand sun eu pe cineva , iar la terminarea conv. o pun la loc in buzunar. Deci emisii langa cap la minim. As a rule of thumb : telu’ emite 1- 2W in convorbire , iar casca 20-50 mW, deci de 50x mai putin.
Pt muzica si audiobook ( in avion sau cand ma culc) folosesc doar casti cu fir si cu telu’ ( zic eu !) cu wifi si blu oprit , asa ca sa fie emisiile spre zero.
Deci nu castile blu sunt cele care ma interreseaza . Ma intereseaza insa daca in discutiile tale cu reprezentantii Samsung Ro au vreo veste despre Snapdragon 865 + SG Note 20 = Love sau tot Exynos 990. Sa le spui ca e unul la noi pe forum care NU va mai cumpara Note sau S decat cu Snapdragon . Exynosu ‘ il pot ei folosi sa se incalzeasca iarna la maini cu el. Am achizitionat recent ( 1-2 luni ) de la eMag S10 Lite si .. “zboara ca o catifea” timp de minim 10h SOT fara sa arda . Si poate afli daca in toamna apare si la noi S20 Lite cu S865 de la Qualcomm. MULTUMESC
Din pacate, nu cred ca Samsung isi vor schimba prea curand strategia legata de modelele echipate cu chipset-uri diferite pentru Asia/SUA, respectiv Europa.
Pingback: Review – OPPO Enco X – next lab501
Pingback: Review – OPPO Find X3 Pro – next lab501