Review – OPPO Enco Free
Prezentare
OPPO Enco Free sunt disponibile in 3 versiuni, in functie de culoare, mai precis alb, roz sau negru, aceasta din urma fiind de altfel versiunea primita de noi la teste. Cutia pentru transport si incarcare este echipata cu un conector USB-C, un led de stare, precum si cu un buton pentru intrarea in pairing mode, pozitionat pe laterala.
Design-ul castilor este clasic, in fond, nu exista prea multe moduri de a construi earbuds wireless, chipset-ul, acumulatorul si antena Bluetooth fiind pozitionate in codita castilor, lasand astfel suficient spatiu pentru difuzor si incinta de rezonanta.
Castile se aseaza perfect la locul lor in carcasa, incarcarea realizandu-se cu ajutorul celor doua contacte pozitionate pe latura inferioara a castilor. Fiecare casca este alcatuita dintr-o codita de plastic mat, in care sunt dispuse antena, chipset-ul si acumulatorul, precum si o incinta semi-circulara, in care este dispusa membrana. Varful din cauciuc este montat in continuarea acesteia, textura diferita fiind singurul indicator ca avem de-a face cu doua parti distincte.
Pentru control putem utiliza clasicul double tap – in modul auditie muzicala doua apasari inseamna play / pauza, in timp ce in mod convorbire, cu acelasi gest acceptam sau incheiem convorbirea. Aici intervine insa celalat avantaj pe care OPPO Enco Free il au fata de competitori si anume suprafata capacitiva pozitionata de-a lungul fiecarei casti, pe exterior.
Astfel, intreaga lungime a castii actioneaza ca o suprafata de control – cu ajutorul unui slide in sus sau in jos pe casca stanga putem regla volumul, in timp ce suprafata de pe casca dreapta ne permite sa trecem la melodia urmatoare, sau sa revenim la melodia anterioara, tot cu ajutorul unui slide.
Comentarii
Cand sunt in masina sau la serviciu folosesc casca blu mono pt convorbiri si o pun DOAR cand suna telefonul sau cand sun eu pe cineva , iar la terminarea conv. o pun la loc in buzunar. Deci emisii langa cap la minim. As a rule of thumb : telu’ emite 1- 2W in convorbire , iar casca 20-50 mW, deci de 50x mai putin.
Pt muzica si audiobook ( in avion sau cand ma culc) folosesc doar casti cu fir si cu telu’ ( zic eu !) cu wifi si blu oprit , asa ca sa fie emisiile spre zero.
Deci nu castile blu sunt cele care ma interreseaza . Ma intereseaza insa daca in discutiile tale cu reprezentantii Samsung Ro au vreo veste despre Snapdragon 865 + SG Note 20 = Love sau tot Exynos 990. Sa le spui ca e unul la noi pe forum care NU va mai cumpara Note sau S decat cu Snapdragon . Exynosu ‘ il pot ei folosi sa se incalzeasca iarna la maini cu el. Am achizitionat recent ( 1-2 luni ) de la eMag S10 Lite si .. “zboara ca o catifea” timp de minim 10h SOT fara sa arda . Si poate afli daca in toamna apare si la noi S20 Lite cu S865 de la Qualcomm. MULTUMESC
Din pacate, nu cred ca Samsung isi vor schimba prea curand strategia legata de modelele echipate cu chipset-uri diferite pentru Asia/SUA, respectiv Europa.
Pingback: Review – OPPO Enco X – next lab501
Pingback: Review – OPPO Find X3 Pro – next lab501