lab501.ro

Review – Glorious GMMK 2

Scris de: , in categoria: Periferice, in 14 September, 2022.

Concluzii

 
Ș-am încălecat pe-o șa (hehe) și v-am spus povestea așa…

1 – Estetică

GMMK2 este pentru GMMK ceea ce Terminator 2 este pentru Terminator 1. O continuare care este și demnă de înaintaș, și în același timp mai bună din toate punctele de vedere. Este un design care la prima vedere poate părea ciudat, dar este cu siguranță funcțional și care are șanse ca pe viitor să devină un nou standard comparabil cu cel 100%/full size. Nu avem o tastatură model planșă de surf, ci un profil tip pană, care arată foarte decent.

2 – Materiale folosite

Avem o tastatură construită din aluminiu și plastic, umplută cu spumă atât între plate și PCB cât și între PCB și carcasă, cu un profil decent. Asta contribuie masiv în obținerea unei semnături acustice plăcute, ceea ce este o surpriză plăcută în contextul unei tastaturi “de serie”.

3 – Funcționalitate

Practic nu avem nicio plângere la capitolul funcționalitate pentru că software-ul Glorious este decent. Pentru pasionații care vor 100% programabilitate avem compatibilitate QMK (și acum și VIA, mulțumită subsemnatului) și cu asta am spus tot.

4 – Disponibilitate

Shop4PC este distribuitorul Glorious în Romania, GMMK2 barebone fiind disponibilă în magazin pentru 439 RON, switch-urile Glorious Panda nelubrifiate sunt disponibile pentru 129 RON per cutia de 36 de bucăți iar setul de keycaps Glorious GPBT Arctic White costă 249 RON, toate fiind în stoc în momentul de față.

5 – Raport calitate / preț

La 439 RON, GMMK2 oferă un raport calitate / preț absolut excelent, din punctul meu de vedere, deși costurile pot scăpa ușor de sub control odată ce adăugăm switch-uri “mai cu pretenții” și niște keycaps decente.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: