lab501.ro

Review – Glorious GMMK 2

Scris de: , in categoria: Periferice, in 14 September, 2022.

Specificatii

 

Interfata / Dimensiune cabluUSB - C 1.8m
Polling rate1000Hz
Dimensiuni (LxWxH)375 x 125 x 37.5 mm

1.3 Kg construită
SwitchHot swappable 5 pin
Keycaps/ProfilNu
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareDa, RGB
Porturi1 x USB Type-C
TehnologiiCompatibila Windows, MacOS, Linux

Suporta QMK și VIA
WristpadNu
MCUVision

Layout96% US-ANSI
AcumulatorNu

 

În momentul de față Glorious comercializează trei modele de tastaturi, mai precis GMMK, GMMK2 si GMMK Pro. GMMK este disponibilă în trei versiuni (Compact = 60%, TKL si Full size), putând fi achiziționată gata asamblată (cu switch-uri și keycaps) sau în versiune barebone, așa cum am ales noi. GMMK2 este disponibilă în două versiuni (Compact = 60% și 96%/aproape Full Size), iar GMMK Pro este disponibilă într-o singură versiune (75%/compact TKL, barebone), cu două opțiuni de culoare – white ice și black slate.

Și totuși, ce înseamna barebone? Cuvântul ne duce cu gândul la computerele barebone, sisteme care conțin doar o parte din componentele necesare per total funcționării (lipsesc componente cum ar fi RAM și/sau GPU, dar există placa de bază, procesorul și sursa). Ei bine, în cazul de față situația este similară, barebone înseamnă baza tastaturii, echipată cu PCB hot swappable și stabilizatoare pre-lubrifiate, însoțită de cablu și accesorii necesare. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu carcasa tastaturii, un PCB hot swap compatibil cu switch-uri MX cu 5 pini (Cherry, Kailh, Gateron, etc.), un cablu USB-C matisat si uneltele de care vom avea nevoie (keycap puller si switch puller).

Fiecare versiune este disponibilă atât în varianta neagră, cât și în varianta albă, layout-urile disponibile fiind US ANSI sau International ISO. Noi am optat pentru versiunea 96%/aproape-full-size, albă, cu lay-out US ANSI.

Discutam despre o tastatură destul de compacta (amprenta este mai mică decât a tastaturii custom TKL pe care o folosesc personal), construită din aluminiu și plastic. PCB-ul este echipat cu socket-uri cu 5 pini (aleluia) pentru switch-uri MX. Fiind vorba despre o tastatura care are în denumire sintagma Glorious PC Gaming Race, era cât se poate de clar ca vom avea și iluminare RGB.

Tastatura este echipata cu un cablu USB-C detasabil, cu o lungime de 1.8m si are un polling rate de 1000Hz.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: