lab501.ro

Review – Glorious GMMK 2

Scris de: , in categoria: Periferice, in 14 September, 2022.

Software – proprietar și FOSS

 
Despre Glorious Core am discutat când am prezentat GMMK Pro. Ne oferă o funcționalitate suficientă pentru a remapa ce avem nevoie pe GMMK2 și ne oferă și layere în același timp. Din păcate, aceleași limitări menționate în articolul de la GMMK Pro rămân și aici.

Probabil cea mai mare surpriză pe care am avut-o în legătură cu GMMK2 este compatibilitatea cu QMK. Evident asta a venit la pachet cu o surpriză mai neplăcută, anume deși există posibilitatea de a compila firmware-ul pentru GMMK2 cu suport VIA, nu există un fișier esențial care să și permită folosirea VIA cu tastatura astfel configurată.

Mai precis, nu exista, pentru că după ceva minute de pomenit diverse persoane care nu-și fac treaba la serviciu am purces la generarea (evident, manuală) a respectivului fișier după ceva documentare în privința modului în care este alcătuită matricea GMMK2. Am deschis un pull request aici iar acesta va fi merged în cel mai scurt timp posibil de către cei care mențin proiectul.

Puteți urma tutorialul de aici pentru a scrie firmware-ul QMK compatibil VIA pe care îl luați de aici laolaltă cu fișierul JSON pe care îl încărcați în VIA sub tab-ul Design (asta până în momentul în care pull request-ul de mai sus va fi merged, când VIA va recunoaște tastatura fără să încărcați acest JSON). Asigurați-vă că folosiți QMK Toolbox din linkul de pe blogul Glorious pentru că acesta conține un driver pe care varianta oficială de QMK Toolbox nu îl are. În același timp aveți în vedere să-l păstrați laolaltă cu fișierul cu firmware-ul original Glorious pe care îl găsiți pe aceeași pagină.

Cu VIA ne-am familiarizat deja din review-ul la GMMK Pro, prin urmare nu vom insista asupra acestuia, însă aceste screenshots mi-au luat ceva timp doar prin prisma creării fișierului json pentru VIA, deci vin cu un anumit grad de satisfacție la pachet.

Am activat și NKRO și funcționează perfect, la fel ca și polling rate la 1000Hz. Nimic interesant până acum. Performanța la scris este normală, și la fel și în gaming.
 

 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: