lab501.ro

Review – Glorious GMMK 2

Scris de: , in categoria: Periferice, in 14 September, 2022.

Ambalaj si accesorii

 
La primă vedere avem o tastatură absolut banală, dar cu cât privim cu mai multă atenție cu atât detaliile încep să ne sară în ochi. Avem piciorușe care extinse au pe ele la rândul lor material anti-derapant. Avem un profil pe care colegul meu Tudor l-ar numi „pană” – nu avem o bucată plată de material în care se înfig switch-urile, ci o construcție care are potențial să ne ofere un sunet plăcut, o acustică cu o treaptă peste o tastatură pre-built din acest segment de preț.

Factorul de formă este 96% după spusele Glorious și este imprimat și pe PCB în zona tastei Space. Mai pe înțelesul nostru, avem un numpad, avem taste săgeți dedicate dar nu avem acel nav cluster cuprins din Insert/Delete/Home/End/PageUp/PageDown. Compatibilitatea cu keycaps este delicată – din același motiv întâlnit și la GMMK Pro – pentru că din nou apare acel shift dreapta în format 1.75U care ne poate pune probleme cu anumite seturi găsite în comerț. Spațiile dintre F-row și numpad și tastele săgeți este mai mic decât la o tastatură obișnuită, însă este în mod subtil suficient. Din poze, personal mi-am făcut cruce rapid când am văzut GMMK2 însă când o ai pe birou și lucrezi cu ea spațiile respective sunt mai mult decât suficiente pentru a evita apăsarea F1 când apeși tasta 1.

Din fericire, Glorious ne oferă keycaps compatibile. Setul folosit de noi astâzi la construirea acestei tastaturi este GPBT Arctic White care se asortează perfect cu albul orbitor al bazei GMMK2.

 

O adăugire pe care pe mine m-a emoționat – această protecție pentru tastatură poate nega complet așezarea prafului între keycaps și pe plate în timpul în care nu folosiți tastatura. Ceva ce mi-aș dori să văd inclus în pachet la toate tastaturile.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: