HyperX Pulsefire Surge RGB & HyperX Alloy Elite RGB
Constructie
Daca in cazul lui HyperX Alloy Elite RGB discutam despre aceeasi tastatura (Alloy Elite) dotata cu iluminare RGB si o solutie software dedicata, in cazul lui HyperX Pulsefire Surge RGB lucrurile nu puteau sta mai diferit. Astfel, de la senzor si pana la forma, acesta nu are nimic in comun cu modelul anterior, cu exceptia producatorului switch-urilor – Omron, respectiv al senzorului – Pixart. Chiar si asa, nu discutam despre aceleasi switch-uri si acelasi senzor…
Dincolo de specificatii si de iluminare, primul aspect unde observam cu ochiul liber diferenta este forma… iar cititorii fideli, care stiu ce tip de mouse utilizez eu, probabil au recunoscut deja conturul acela specific, care se potriveste palmei mele. Este adevarat, daca in ultimii 10 ani am cautat indelung un mouse de calitate care sa se potriveasca in palma mea si am gasit doar 6-7 modele, 3-4 dintre acestea au fost descoperite in ultimul an.
HyperX Pulsefire Surge RGB este unul dintre ele, avand exact forma si echilibrul specific de care eu am nevoie pentru o experienta optima in timpul utilizarii PC-ului. Desigur, nu discutam despre ceva unic – avem de-a face cu un mouse dotat cu 6 butoane, dispuse intr-o configuratie clasica, lateralele fiind delimitate cu ajutorul unei benzi iluminate.
Mai mult decat atat, nu avem de-a face cu materiale exotice – mouse-ul este construit din plastic teflonat – insa senzatia pe care o avem in timpul utilizarii este una placuta, accentul fiind pus pe precizie si control. Singurul aspect care nu a fost 100% pe gustul meu a fost rezistenta butoanelor principale, acestea fiind putin cam “clicky” pentru gustul meu.
Comentarii