lab501.ro

FRITZ!Networking: router, phone, repeater, powerline set

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 14 November, 2013.

Teste practice

 

Primul test a fost reprezentat de streaming-ul a doua surse video, una de 720p si una 1080p. In toate punctele de masurare in care conexiunea s-a putut realiza streaming-ul video a functionat fara nicio problema, inclusiv atunci cand am derulat video-ul.

Al doilea test este reprezentat de incarcarea router-ului cu cat mai multe conexiuni pentru a vedea care este comportamentul atunci cand tipuri diferite de utilizatori si device-uri interactioneaza in tipurile de retele disponibile. Astfel, am inceput prin conectarea pe fir a celor doua laptop-uri pentru a avea 3 conexiuni pe fir si am rulat urmatorul scenariu: desktop-ul lua un fisier de test de 1GB de pe primul laptop, acest laptop downloada de pe Internet un fisier de 1GB iar cel de-al doilea laptop lua un fisier de 1GB de pe USB-ul conectat la router. In primul caz viteza a fost de 10MB/s, laptopul downloada de pe internet cu 1.7MB/s iar cel de-al doilea laptop care lua fisierul de test de pe USB a inregistrat o viteza de 2MB/s. In tot acest timp pe XBOX rula un stream video 1080p preluat de pe desktop, iar pe cele trei smartphone-uri din casa (Huawei P6, iPhone 4s si 5) se facea browsing.

Am repetat aproximativ acelasi scenariu insa cu cele doua laptop-uri conectate pe WiFi pentru a vedea daca exista vreo problema atunci cand sunt mai multe conexiuni WiFi prezente. Ambele scenarii de test au fost trecute fara probleme de router-ul FRITZ!, in primul scenariu vedem viteze de transfer foarte bune pentru toate tipurile de conexiuni, iar in al doilea scenariu observam ca router-ul nu are nicio problema cu managementul mai multor device-uri conectate wireless.

Mai jos am inclus pozitia fiecarui device in momentul in care am facut acest test, pentru a vedea aproximativ care a fost distributia si puterea semnalului pentru fiecare device.

Tot la categoria de teste practice intra si testarea telefonului FRITZ!Fon MT-F. Testare este putin cam mult spus deoarece nu prea exista scenarii de test repetabile pentru acest device. L-am utilizat in cateva apeluri telefonice si pot spune ca interlocutorul se aude mai bine (mai clar si mai puternic) decat pe telefonul pe care il folosesc in mod obisnuit. Am testat si posibilitatea de a citi emailurile sau fluxurile RSS insa nu as putea spune ca este o activitate comoda sau pe care sa-mi doresc sa o repet. Pana la urma de aceea avem smartphone-uri, tablete sau computere in casa.

anduranta

Comentarii

6 comentarii la: FRITZ!Networking: router, phone, repeater, powerline set

  1. Bogdan a scris pe:

    Ce garantie ofera AVM in Romania?
    Garantia de 5 ani le-au facut celebre in Germania.

  2. Vad la emag ca ofera din pacate doar 2 ani garantie :(

  3. Bogdan a scris pe:

    Mi-ar fi placut sa vad ca testati Kaiser-ul cu FRITZ!OS 6.00 (84.06.00), vad ca avea OS 05.22. Ultimul OS,6.00, se lauda cu multe imbunatari…. Oricum, la toate fritzbox-urile, update-ul de firmware este o joaca.

    Astept un review mai in amanunt pt. 7390, in care sa-l bibiliti cum trebuie, inclusiv pe partea de PBX/telefonie. Poate o sa folositi si un modem Huawei in tandem cu Fritzbox, pt. senzatii tari.

  4. Bogdan a scris pe:

    Design-ul cu gauri/fante de aerisire pe carcasa si sub ea lasa loc prafului, lucru care nu prea ma incanta, e probabil un compromis pt. a evita hitzetod de care sufereau primele modele de 7390.

    Eu l-am urcat pe niste dopuri de pet de apa minerala, Bilbor, ca sa imite cat mai bine argintiul, de atunci se comporta uman, e drept ca nu mai incalzeste asa bine iarna :))

  5. Bogdan a scris pe:

    Puteti face va rog si un test pe gigabit RDS? Sa vedem ce-i poate pielea si daca e o varianta de luat in calcul pt. Fiberlink 1000.

  6. luk a scris pe:

    Ati reusit sa faceti un test pe gigabit RDS ? Cum merge pe Fiberlink 1000 ?
    Nu sint probleme cu conexiunea PPPoe ?

Lasa-ne un comentariu: