lab501.ro

Review – AVM FRITZ!Box 7590

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 1 September, 2017.

FRITZ!Box 7590

 
Produsele celor de la AVM sunt o prezenta constanta in paginile noastre, abordarea domeniului retelisticii prin brand-ul Fritz! fiind iesita din comun fata de ceea ce vedem deobicei in cazul producatorilor de router-e. Desigur, unul dintre motivele pentru care spune asta este faptul ca AVM nu produc doar router-e, iar router-ele lor sunt, in majoritatea cazurilor, mai mult decat atat. Da, fiecare varf de gama testat de noi in ultimii ani (Fritz!Box 7390, Fritz!Box 7490) s-a dovedit a fi un router performant, cu posibilitati avansate de configurare si exploatare. Cu toate acestea, in cazul fiecarui astfel de varf de gama am descoperit o masina care ofera mai multe functii decat un router Gigabit clasic, de la centrala telefonica la creierul unei case inteligente.

Adevarul este ca germanii s-au numarat printre primii adepti ai conceptului Smart House, prin urmare nu ar trebui sa ne mire abundenta de produse dedicate acestui subiect care se produc si se comercializeaza acolo. Iar AVM se numara cu siguranta printre primii promotori ai conceptului, lansand o gama intreaga de produse (prize inteligente, adaptoare powerline) controlate in ultima instanta prin intermediul unui Fritz!Box.

Si daca pana acum v-am povestit despre Fritz!Box 7390, sau Fritz!Box 7490, astazi a venit momentul sa vedem cum arata noul varf de gama AVM, mai precis AVM FRITZ!Box 7590, proaspat lansat la Berlin in cadrul IFA 2017. Discutam desigur despre un router Gigabit dotat cu posibilitati avansate de configurare, cea mai importanta noutate fata de modelele anterioare fiind modulul 4 x 4 Wireless AC + N, capabil de viteze wireless AC de pana la 1733 Mbps, respectiv wireless N de pana la 800 Mbps.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – AVM FRITZ!Box 7590

  1. Cat amperaj scoate routerul pe usb 3? Este cu mult sub standard? Pentru ca daca nu scoate 900 mA nu vat rostul dotarii cu usb 3, considerand puterea limitata a procesorului si faptul ca nu e capabil 10gigabit.

    Pe langa asta, cat de important e DSL-ul in Romania, sincer?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    DSL-ul in Romania nu este important deloc, asta este o functie pentru piata din Germania.

    Iar USB 3 este utilizat ca standard de transfer pentru stocarea externa pentru ca diferenta conteaza.

  3. Bennedict a scris pe:

    Daca nu e cu suparare pe cand ceva review-uri la ceva echipamente Mikrotik gen hAP ac lite MikroTik RB952Ui-5ac2nD sau Ubiquiti WiFi AP ori Ubiquiti routers?

    In alta ordine de idei, e o placere sa va citesc articolele, ca de fiecare data.

  4. Bennedict a scris pe:

    Alt model foarte bun dar subapreciat este hAP ac MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Daca producatorul le trimite la teste, le testam cu placere

Lasa-ne un comentariu: