lab501.ro

FRITZ!Networking: router, phone, repeater, powerline set

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 14 November, 2013.

FRITZ!Networking devices

 

In cazul in care nu sunteti din Germania si nici nu sunteti un mare pasionat al retelisticii si retail-ului din Europa este putin probabil sa fi auzit de Fritz! Da, Fritz! este un brand german – cum altfel? – si include acel semn al exclamarii care poate face ca frazele mele sa para putin ciudate. Brandul a fost creat de compania AVM care la randul ei ar trebui sa fie putin mai cunoscuta celor cu legaturi in domeniul retelisticii deoarece se pozitioneaza ca fiind “unul dintre cei doi productori de top de echipamente de networking din Europa si primul din Germania”. Compania a fost fondata in 1986 in Berlin, vinde produsele sub brandul Fritz! si dat fiind faptul ca noi am primit gama lor de produse la review as putea spune ca este destul de clar faptul ca doresc sa intre si pe piata din Romania cu aceste produse.

Gama de produse FRITZ! este destul de variata, include cateva modele de mediabox-uri, adaptoare powerline, repeatere wireless si telefoane DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications sau Digital European Cordless Telecommunications). Ceea ce am denumit eu in enumerarea de mai sus mediabox-uri sunt de fapt routere wireless cu suport pentru telefonie. Cu alte cuvinte FRITZ!Box poate inlocui fara probleme routerele care sunt livrate clientului in mod standard de catre orice companie de la noi din tara care ofera servicii de Internet, TV si telefonie prin DSL, cum e de exemplu Romtelecom.

Cei de la AVM ne-au livrat pentru testare urmatoarele produse: FRITZ!Box 7390, un telefon DECT FRITZ!Fon MT-F, un repeater FRITZ!WLAN 310 si un set de adaptoare pentru reteau de curent electric FRITZ!Powerline 530E. Toate acestea sunt varfurile de gama FRITZ! iar in paginile urmatoare vom discuta despre fiecare in parte.

Fritz-42

Comentarii

6 comentarii la: FRITZ!Networking: router, phone, repeater, powerline set

 1. Bogdan a scris pe:

  Ce garantie ofera AVM in Romania?
  Garantia de 5 ani le-au facut celebre in Germania.

 2. Vad la emag ca ofera din pacate doar 2 ani garantie :(

 3. Bogdan a scris pe:

  Mi-ar fi placut sa vad ca testati Kaiser-ul cu FRITZ!OS 6.00 (84.06.00), vad ca avea OS 05.22. Ultimul OS,6.00, se lauda cu multe imbunatari…. Oricum, la toate fritzbox-urile, update-ul de firmware este o joaca.

  Astept un review mai in amanunt pt. 7390, in care sa-l bibiliti cum trebuie, inclusiv pe partea de PBX/telefonie. Poate o sa folositi si un modem Huawei in tandem cu Fritzbox, pt. senzatii tari.

 4. Bogdan a scris pe:

  Design-ul cu gauri/fante de aerisire pe carcasa si sub ea lasa loc prafului, lucru care nu prea ma incanta, e probabil un compromis pt. a evita hitzetod de care sufereau primele modele de 7390.

  Eu l-am urcat pe niste dopuri de pet de apa minerala, Bilbor, ca sa imite cat mai bine argintiul, de atunci se comporta uman, e drept ca nu mai incalzeste asa bine iarna :))

 5. Bogdan a scris pe:

  Puteti face va rog si un test pe gigabit RDS? Sa vedem ce-i poate pielea si daca e o varianta de luat in calcul pt. Fiberlink 1000.

 6. luk a scris pe:

  Ati reusit sa faceti un test pe gigabit RDS ? Cum merge pe Fiberlink 1000 ?
  Nu sint probleme cu conexiunea PPPoe ?

Lasa-ne un comentariu: