lab501.ro

Review – Glorious GMMK Pro

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 15 August, 2022.

Accesorii

 
Laolaltă cu GMMK Pro putem opta pentru câteva accesorii. Putem alege de exemplu un alt buton pentru encoderul din dreapta sus – în cazul de față am optat pentru un buton e-white pentru a-l asorta cu setul de keycaps GBPT alb. Sau putem comanda de pe internet butoane pentru potențiometrele de la o chitară electrică pe care-l putem vopsi după bunul plac. Posibilitățile sunt foarte variate.
 

 

 

O altă opțiune interesantă este să achiziționăm un plate dintr-un alt material decât cel standard oferit cu barebone-ul GMMK Pro (anume aluminiu). Am optat pentru un plate din alamă pentru a complementa sunetul switchurilor Glorious Panda, despre care puteți citi pe pagina următoare. Din păcate un plate din policarbonat nu a fost disponibil, dar am filmat un typing test cu un build silent asamblat de mine acum ceva timp pe care îl puteți viziona pe pagina Prezentare.

Față de plate-ul din alamă însă am niște comentarii. O inspecție atentă ne arată că acest plate este ștanțat, nu tăiat cu laser. Această procedură de producție explică de ce există probleme cu stabilizatoare third party care altfel ar funcționa foarte ok. Dacă aveți de gând să faceți un upgrade la stabilizatoare va trebui să pregătiți o pilă sau un dremel cu care să ajutați plate-ul să le accepte. Potențiala problema pe care o văd eu la acest plate este că nu pare să fie acoperit de vreun strat protector, ci are doar un finisaj “brushed”. Prin urmare recomand ca manipularea acestuia sau orice alte operațiuni care implică atingerea cu degetele a plate-ului să fie făcute literalmente cu mânuși de nitril.
 

 

 

Glorious ne oferă și cabluri încolăcite cu conector de aviație. Am ales aici un cablu care să se asorteze cu keycaps și cu butonul pentru encoder și este orbitor de alb. Personal mi se pare puțin cam țeapăn și cam prea gros (that’s what she said), dar Monstru continuă să-mi explice că este bine să fie rezistent. Nu am încercat să fac bungee jumping cu cablul de la tastatură dar cine știe, acesta probabil ar rezista.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: