lab501.ro

Xiaomi 14 – Part II – Camera, autonomie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 March, 2024.

Concluzii

 
Cei care citesc zilnic site-ul nostru sunt probabil la curent cu preferintele mele in materie de smartphone-uri si ma refer aici la faptul ca utilizez cu predilectie smartphone-uri de mari dimensiuni, de mai multi ani de zile. Astfel, inca din momentul in care am devenit utilizator de Galaxy Note 2, acum aproape 14 ani de zile, am preferat telefoanele cu un display cat mai mare, acest format fiind comod pentru mine. In acelasi timp, prefer varfurile de gama cu cea mai puternica solutie de pe piata la capitolul camere, deoarece am inceput sa folosesc smartphone-ul pentru a realiza fotografii de produs pentru site, respectiv pentru a documenta evenimente de profil, de mai multi ani de zile.

Ei bine, in ultimii ani cele doua conditii ale mele par sa coincida perfect cu modul in care se dezvolta piata. Astfel, cele mai performante camere sunt montate pe varfuri de gama, iar varfurile de gama au in general dimensiuni destul de impresionante la capitolul display. Din pacate, asta inseamna ca utilizatorii care nu isi doresc un telefon mare nu au de cele mai multe ori posibilitatea de a opta pentru modelul cu cea mai performanta camera. In fond, Galaxy S24, de exemplu, nu are nici acelasi chipset si nici aceleasi camere ca si Galaxy S24 Ultra.

Ei bine, nici Xiaomi 14 nu are aceleasi camere ca si Xiaomi 14 Ultra, actualul varf de gama absolut de la Xiaomi, insa avem de-a face cu acelasi chipset, cu o camera principala performanta, iar camerele tele si ultra-wide sunt aceleasi de pe varful de gama de anul trecut, Xiaomi 13 Pro, asta in conditiile in care discutam despre un telefon mult mai compact decat Xiaomi 14 Ultra sau Xiaomi 13 Pro. Ei bine, asta ar trebui sa fie un adevarat motiv de bucurie pentru cei care isi doresc un varf de gama de dimensiuni mai mici, pentru ca din orice punct de vedere am privi problema, Xiaomi 14 exact asa se comporta – ca un varf de gama.

Si sincer sa fiu, am avut ocazia de cateva ori in ultimii ani sa ma obisnuiesc cu telefoane de dimensiuni mai mici, cum ar fi iPhone 15 Pro, pe care l-am utilizat in Laos anul trecut, Flip 5, pe care l-am folosit anul trecut in Austria, Germania, Cehia, Grecia si Romania, respectiv Flip4, alaturi de care am vazut Thailanda, Vietnam si Cambodgia in 2022. Dintre acestea insa, doar modelul Apple se apropia ca si specificatii ale camerei de varful de gama al seriei, modelele din seria Flip avand cu totul alte camere fata de seria Ultra, pe care eu personal o folosesc de cativa ani.

Ei bine, am folosit Xiaomi 14 pentru cateva zile in Barcelona, asa cum ati putut vedea si in acest articol si sincer sa fiu a reusit sa ma convinga pe deplin, atat la capitolul performante de flagship, cat mai ales la capitolele camera si autonomie. Nu, nu este Xiaomi 14 Ultra, dar in acelasi timp nici nu este la fel de mare sau costisitor ca Xiaomi 14 Ultra, in conditiile in care performanta camerei se ridica la nivelul oricarui flagship disponibil pe piata in momentul de fata.

Practic, avem de-a face cu un smartphone elegant si performant, comercializat pentru un pret foarte atragator, drept urmare fanii Android care isi doreau un varf de gama ceva mai compact tocmai au primit ceea ce aveau nevoie! Iar eu… cred ca ma apuc sa lucrez la un nou comparativ foto, pentru ca se pare ca avem niste concurenti pe cinste anul acesta!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: