lab501.ro

Xiaomi 14 – Part II – Camera, autonomie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 March, 2024.

Camera – Meniu

 

Desi discutam despre un alt telefon si un alt sistem de operare fata de ceea ce vedeam anul trecut in cazul lui Xiaomi 13 Pro, meniul camerei a ramas in linii mari acelasi. In fond, de ce ai schimba ceva care chiar functioneaza cum trebuie? Astfel, meniul camerei este simplu, dar eficient, utilizatorul avand acces rapid la cele mai importante functii sau moduri de fotografiere. Selectorul lungimilor focale are pasi bine definiti si usor de ales, iar ecranul intermediar ofera acces instantaneu la cele mai importante setari video sau foto, mai precis rezolutia si formatul imaginii.

Desigur, exista si diferente. Astfel, daca in cazul modelului de anul trecut aveam un buton dedicat pentru meniul intermediar, in cazul lui Xiaomi 14 accesarea acestuia se face prin slide de sus in jos, meniul fiind pozitionat acum pe mijlocul ecranului. Mai mult decat atat, acum avem acces rapid la mai multe setari in cadrul acestui meniu, cum ar fi AI camera, motion tracking focus, diversele stiluri Leica, s.a.m.d.

Asa cum ne-am obisnuit, avem la dispozitie mai multe moduri predefinite de utilizare, cum ar fi modul Pro, in care avem acces la cele mai importante setari, precum si moduri pentru fotografie nocturna, fotografie de portret, filmare slow motion, time lapse, dual-video, un mod dedicat fotografierii lunii, dar si un mod dedicat v-log-urilor.

Mai mult decat atat, avem de-a face cu o serie de stiluri (Leica Authentic Look, Leica Vibrant Look) si filtre dezvoltate impreuna cu Leica, o serie de filtre denumnite Pro Lenses, dedicate modului portrait, care simuleaza utilizarea unei lentile din seria M (35mm B&W, 50mm Swirly Bokeh, 75mm Portrait sau 90mm Soft Focus). De asemenea, putem utiliza watermark-ul Leica, in care sunt trecute automat sub imagine setarile folosite pentru fotografie, sau putem utiliza modurile super-macro sau tilt shift.

Si de aceasta data avem de-a face cu un obiectiv tele alcatuit din 6 elemente impartite in doua grupe, care focalizeaza similar obiectivelor clasice, prin deplasarea unuia dintre grupuri, camera tele oferind astfel posibilitatea de a focaliza de la 10cm distanta de subiect, ceea ce este impresionant pentru o lungime focala echivalenta de 75mm. Camera principala nu se lasa mai prejos, fiind echipata cu un obiectiv Leica Summilux cu 7 elemente. In meniul camerei avem 4 pasi pentru focale, mai precis 0.6X (camera ultra-wide), 1X (camera principala), 2X (crop in camera principala) si 3.2X (camera tele).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: