lab501.ro

Xiaomi 14 – Part II – Camera, autonomie

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 21 March, 2024.

Autonomie

 

Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea display-ului setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero, el este totusi relevant pentru utilizatori, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.

Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unei secvente 3D integrate. Testele realizate cu ajutorul aplicatiei sunt efectuate fara SIM-uri, cu luminozitatea ecranului setata la maxim si conexiunea wireless activa. Aceste teste ne permit sa realizam o comparatie in acelasi sistem de referinta intre telefoane, insa nu sunt neaparat reprezentative pentru utilizarea zilnica.

Imbunatatirile aduse sistemului de operare, cuplat cu un display LTPO AMOLED si un chipset de ultima generatie au ca efect o autonomie impresionanta pentru un flagship compact, cu peste 19 ore de redare video continua, peste 13 ore de gaming si aproape doua zile departe de priza. Nu in ultimul rand, Xiaomi 14 suporta incarcare rapida Fast charging 90W, ceea ce inseamna ca telefonul se incarca de la 0 la 100% in aproximativ 35 de minute.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: