lab501.ro

Review – HMD Skyline

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 19 August, 2024.

Constructie si dotari

 

Aceste ganduri dispar insa destul de repede in momentul in care vedem pentru prima oara telefonul, acesta aratand intr-un mare fel si nu ma refer doar la culoare. Din punct de vedere al materialelor folosite, nu avem de-a face cu noutati, HMD Skyline fiind alcatuit in esenta dintr-un sasiu de aluminiu, flancat de laturi de sticla securizata. Design-ul insa este o cu totul alta poveste, iar eu personal pot spune ca am fost placut impresionat de abordarea diferita pe care au folosit-o cei de la HMD.

Astfel, telefonul are o forma patratoasa, latura superioara si latura inferioara fiind drepte, in timp ce lateralele sunt curbate. Display-ul si capacul din sticla de pe latura din spate au colturi rotunjite, incadrandu-se perfect in rama patratoasa, cu colturi bine definite. Desigur, aceste colturi sunt integrate inteligent in design, extremitatile lateralelor fiind la randul lor usor curbate, astfel incat, cel putin pentru mine, telefonul sta foarte bine in mana. Mai mult decat atat, as indrazni sa spun ca laturile din sticla sunt mai bine protejate in cazul unor cazaturi accidentale fix pe colt, fata de alte smartphone-uri prezente pe piata in acest moment.

Producatorul a dispus butonul power si butoanele plus / minus pe latura din dreapta a telefonului, latura din stanga adapostind un buton a carei functie poate fi personalizata cu usurinta. Cititorul de amprente este integrat in butonul power si este destul de precis, insa in acelasi timp usor enervant, telefonul incercand sa citeasca amprenta de fiecare data cand il luam in mana, indiferent cu ce parte al mainii il atingem.

Latura superioara adaposteste microfonul secundar, in timp ce latura inferioara este ocupata de tavita celor doua SIM-uri, microfonul principal, conectorul USB-C, difuzor si un surub torx T3. Acesta blocheaza practic pe pozitie latura din spate, aceasta fiind construita din doua straturi, mai precis sticla si plastic. Rotind usor de acest surub, coltul din stanga jos se ridica usor, suficient cat sa putem introduce o pana, cu ajutorul careia vom elibera clips-urile care fixeaza latura din spate.

Mai departe, putem utiliza ghidurile celor de la iFixit pentru a schimba piesa pe care avem nevoie sa o schimbam, insa va spun de pe acum ca aveti nevoie de putina dexteritate si rabdare pentru a face acest lucru. Daca ati mai desfacut inainte un notebook sau un telefon, atunci nu veti avea mari probleme, dar daca va aflati la prima operatiune de acest gen trebuie sa va spun ca nimic nu este “plug&play”, chiar si schimbarea acumulatorului necesitand o atentie ridicata.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: