lab501.ro

Nokia Lumia 920 Review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 18 March, 2013.

Camera – tehnologie

 

Banuiesc ca toate lumea a auzit de Nokia 808 PureView, primul telefon cu o camera de 41 megapixeli. Evident, a fost doar o demonstratie tehnologica, toate celelalte specificatii ale telefonului nefiind indeajuns de atractive pentru ca cineva sa considere ca merita cumparat. Dupa cum era de asteptat, aproximativ aceeasi tehnologie, PureView, o regasim in Nokia Lumia 920. Spun ca este aproximativ aceeasi si nu identica deoarece, dupa cum au mentionat cei de la Nokia, se va merge in paralel in doua directii, prima fiind in mod evident cea testata deja pe Nokia 808 PureView in care s-a folosit un senzor foarte mare pentru a oferi zoom fara pierderea calitatii, iar cea de a doua directia este cea implementata pe Lumia 920 in care s-a folosit un senzor normal ca dimensiuni pentru un smartphone, de 8.7 megapixeli care doreste sa ofere cea mai buna performanta in conditii de iluminare scazuta.

Screen Shot 2013-03-16 at 5.40.01 PM

Principala diferenta dintre Lumia 920 si alte smartphone-uri este data de folosirea unor senzori BSI (Back Side Illuminated) si nu FSI (Front Side Illuminated). Diferenta dintre acestia este modalitatea in care lumina este captata de diodele foto-senzitive. In cazul FSI lumina poate fi intrerupta (fie de structura metalica sau de firele din fata lentilei) in timp ce in cazul BSI toate aceste elemente structurale sunt pozitionate la baza senzorului iar diodele foto-senzitive se afla fix sub lentila si filtrele de culoare. Aceasta pozitionare permite mai multor fotoni sa atinga diodele foto-senzitive rezultand astfel o performanta mai buna, mai ales in conditii de iluminare slaba.

Pentru a obtine o imagine cat mai luminoasa, a fost utilizata diafragma f2.0 – in imaginea de mai jos puteti vedea cum se claseaza Lumia 920 fata de Samsung S3 sau iPhone 5 sau HTC One din acest punct de vedere.

Senzor-04

Pe langa toate acestea, Lumia 920 beneficiaza si de stabilizare optica ce permite, conform celor de la Nokia, urmarirea a 500 de miscari pe secunda. Specificatiile complete ale lentilei si senzorului folosit pe Nokia Lumia 920 sunt urmatoarele: lentile Carl Zeiss, stabilizare optica a imaginii tip “barrel shift” de pana la 3EV, distanta focala de 3,73mm echivalenta pe 35mm cu 26mm pentru 16:9 si 28mm pentru 4:3, diafragma f/2.0, zona de focus minima 8cm, lentila formata dintr-un grup de cinci elemente cu suprafete asferice, senzor BSI de 8.7 megapixeli si pixel size de 1.4 microni.

Comentarii

3 comentarii la: Nokia Lumia 920 Review

  1. Alex.G a scris pe:

    Too little, too late… Personal nu as oferi nici macar 2000 RON pentru acest telefon. In conditiile in care as putea achizitiona un SGS III.

  2. lulu a scris pe:

    Buna ziua ! Am luat recent un Lumia 920 de la Orange.Ieri i-am facut actualizare ,pt. ca mi-a cerut telefonul acest lucru.Am observat ca are o noua versiune de OS probabil Amber deoarece acum are radio,nokia smart cam etc.Nu reusesc sa setez Glance Screen care apare in Amber, pt.ca nu-l gasesc nicaieri.Am urmarit tutoriale in acest sens,degeaba, nu am reusit.Sa fie de vina codarea in Orange?Multumesc !

  3. Marius a scris pe:

    Filmeaza si fotografiaza aceleasi lucruri cu un telefon Nokia N95 de acum 5 ani si vei observa ca au aceeasi calitate sau poate chiar mai buna !!!
    Daca oamenii au dat peste 20 de milioane pentru acest telefon , eu nu as da nici 12 milioane , cat e acum la reducere . Sunt din ce in ce mai dezamagit de evolutia si performantele NOKIA . In afara de a plati inzecit traficul de net , la altceva nu folosesc !

Lasa-ne un comentariu: