lab501.ro

Nokia Lumia 1020 EOS – Un veritabil camera-phone

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 28 November, 2013.

Nokia Lumia 1020

 

Lumia 1020, smartphone-ul sau mai bine spus camera-phone-ul, asteptat de multa vreme de fanii Nokia a fost prezentat la sfarsitul lunii iulie in SUA. Cateva luni mai tarziu, din septembrie sau octombrie (in functie de tara) a inceput sa fie disponibil si in magazinele din Europa. Nokia a pregatit terenul pentru acest smartphone inca de la inceputul anului 2012 cand a prezentat publicului Nokia PureView 808, o camera foto compacta cu functie de telefonie si pret imens. Exagerez putin, insa dimensiunile acelui smartphone erau foarte apropiate daca nu chiar depaseau dimensiunile unei camera foto compacte. Despre pretul lui PureView 808 nu are rost sa vorbim fiind evident faptul ca era destinat unui target destul de restrans de pasionati pentru care pretul nu ar trebui sa fie cea mai importanta caracteristica.

Pe langa pret, PureView 808 s-a remarcat prin tehnologiile si performantele oferite de senzorul de 41 megapixeli. Cand a fost lansat oficial in Romania, am discutat putin despre 808 PureView insa nu am considerat ca ar fi necesar un review, fiind evident faptul ca acest produs era de fapt o demonstratie tehnologica. Procesul de miniaturizare si rafinare a tehnologiei PureView s-a facut destul de greoi, chiar daca o parte din tehnologiile PureView au fost folosite si pe alte smartphone-uri din gama Lumia, succesorul adevarat al lui 808 a fost lansat la o distanta mai mare de un an de zile.

Lumia 1020 este noul varf de gama Nokia si fara indoiala este unul dintre smartphone-urile cu cea mai buna camera foto. Intr-un alt review vom vedea cum se comporta in comparatie directa cu camerele foto de pe celelalte varfuri de gama ale concurentei, iar in review-ul de azi vom discuta despre performantele acestuia in raport cu restul produselor din gama Lumia si evident raportat la concurenta.

Nokia-Lumia-1020-12

Comentarii

6 comentarii la: Nokia Lumia 1020 EOS – Un veritabil camera-phone

 1. Aldea-Udrescu Edwin-Petrut a scris pe:

  Salu!
  Ai o mica greseala: ultima paramteza din articol: (cea mai buna camera photo de pe un “spartphone”), poate ai vrut sa scrii “smartphone”

 2. George Post author a scris pe:

  Merci, am modificat.

 3. Ghiţă a scris pe:

  Oare e cu mult peste Nokia n8 la camera foto acest Nokia 1020?

 4. andrei a scris pe:

  il are cineva ? poate oferi o parere ?

  multumesc

 5. kwisatz a scris pe:

  @Ghiţă: uite o comparatie de calitate foto intre N8 si 1020, decizia iti apartine:

  http://www.noknok.tv/2013/09/17/nokia-lumia-1020-nokia-n8-hands-comparison-camera-photos-compare/

 6. Ragazzo a scris pe:

  Daca esti pasionat de gadgeturi electronice si iti permiti financiar, se merita sa-ti cumperi Nokia Lumia 1020. Daca esti pasionat de fotografie, nu se merita sa dai banii pe Nokia Lumia 1020. Cu cca 200 de euro iti cumperi o camera foto compacta care face poze mai bune decat Nokia Lumia 1020.

Lasa-ne un comentariu: