lab501.ro

Windows Phone 7 nu va primi update la WP8

Scris de: , in categoria: Stiri, in 18 April, 2012.

In urma cu putin timp pe toate marile site-uri de tehnologie din lume a aparut o stire care citeaza surse apropiate Microsoft ce au declarat sub anonimat ca niciun smartphone actual cu Windows Phone 7 sau 7.5 nu va fi actualizat la Windows Phone 8 (nume de cod Apollo) – care ar trebui sa apara spre sfarsitul anului 2012.

Cum aceasta stire vine aproape imediat dupa aparitia lui Nokia Lumia 900, varful de gama al telefoanelor Nokia si totodata mandria parteneriatului dintre Nokia si Microsoft, impactul este destul de puternic, putand duce chiar si la o criza de PR destul de importanta pentru cele doua companii.

Iar asta in conditiile in care producatorul finlandez de device-uri mobile oricum nu este vazut prea bine – destul de multe review-uri aducand argumente pertinente in defavoarea lui Lumia 900, acesta nefiind cu adevarat un telefon cu hardware de ultima generatie.

Daca utilizatorii si formatorii de opinie vor ramane cu informatia ca seria Lumia nu are un hardware actual si nu va primi update la noul sistem de operare Windows Phone 8 este destul de clar de ce executivii de la ambele companii au motive serioase de ingrijorare.

Pe de alta parte, daca ne gandim la avalansa de telefoane cu Android lansate de aproape toate marile companii producatoare de smartphone-uri care nu au oferit upgrade-uri sau le-au oferit cu foarte mare intarziere, preferand sa scoata un alt model de smartphone cu aproape aceeasi configuratie dar cu Android actualizat, putem concluziona ca pentru marea masa de utilizatori upgrade-ul sistemului de operare nu este foarte important atat timp cat exista compatibilitate intre aplicatii. Iar acest lucru a fost confirmat de catre Microsoft – intre WP7.5 si WP8 va exista compatibilitate intre aplicatii.

Mai pot adauga si faptul ca vanzarile de smartphone-uri sunt in continuare mici, iar dintre cei care au smartphone foarte putini il folosesc ca si smartphone. Iar dintre cei care chiar il folosesc asa cum trebuie si mai putini sunt power useri interesati de upgrade-ul sistemului de operare.

Daca punem toate acestea cap la cap ne dam seama ca daca zvonul este adevarat iar telefoanele cu Windows Phone 7.5 nu vor primi update la Windows Phone 8 nu va fi o tragedie pentru Microsoft sau Nokia. Iar daca tot suntem la capitolul zvonuri, am un presentiment ca Lumia va avea update la WP8 (chiar daca unele optiuni s-ar putea sa fie dezactivate).

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: