lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Siem Reap 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 5 May, 2023.

Angkor Wat

 
Pentru ca a doua zi aveam sa plecam de la hotel la 4:30, catre principalul obiectiv pe care ne-am propus sa il vizitam in Siem Reap, mai precis maiestuosul Angkor Wat. Si daca tot il vedeam pentru prima data, am incercat sa o facem intr-un mod cat mai spectaculos, ajungand la fata locului pe intuneric si privind rasaritul peste Angkor Wat.

Acum o sa va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie… sa va inchipuiti ca ati asteptat ani de zile pentru a vizita un loc. Va treziti la 3:30 dimineata, cand afara este bezna, ridicati micul dejun la pachet pus la dispozitie de hotel, apoi va suiti in tuk-tuk si in aceeasi bezna parcurgeti distanta pana la parcarea din fata monumentului. Afara este in continuare bezna, strapunsa doar de farurile masinilor, scuterelor si tuk-tuk-urile celor care vin sa viziteze templul.

Prin acelasi intuneric perfect va indreptati catre templu, trecand mai intai un pod plutitor, construit cu tehnologie japoneza, care suplineste podul principal atata timp cat acesta se afla in renovare. Intunericul noptii face loc crepuscului dinainte de rasarit si in timp ce mergeti catre lacul din fata templului, incep sa se contureze pe cer siluetele turnurilor principale.

Cerul, pana acum negru, incepe sa fie brazdat de primele nuante specifice rasaritului, o bruma de nori umplu perfect peisajul, in timp ce bolta cereasca trece prin diverse stadii de violet, roz si portocaliu, aruncand din ce in ce mai multa lumina pe turnurile impunatoare. In jurul vostru este un freamat continuu, sute de oameni inghesuindu-se pe acelasi mal al lacului pentru a surprinde imaginea aceea… a templului la rasarit.

Si de-odata, astrul ceresc isi face aparitia undeva in dreapta templului, razele de lumina cuprind tot peisajul, iar uriasul Angkor Wat ti se infatiseaza in toata splendoarea lui, asa cum o face de aproape 900 de ani. Pur si simplu ramai fara respiratie in fata frumusetii si igeniozitatii unei astfel de creatii.

Candva capitala unui mare imperiu, inghitit de jungla pentru sute de ani, doar pentru a fi redescoperit mai apoi in timpul colonizarii Indochinei de catre Franta, Angkor Wat este unul dintre cele mai vaste si mai impresionante temple din lume, oferind peisaje unice pentru cei care il viziteaza.

Construit initial ca templu hindus, a fost transformat in templu budhist, la fel ca majoritatea templelor din zona, dupa ce regele Jayavarman VII a considerat ca zeii hindusi au tradat khmerii, in timpul primei invazii Cham. Si chiar si astazi, dupa sute de ani de la redescoperirea lui si explorarea lui de catre arheologi, cercetatorii continua sa descopere noi detalii despre civilizatia khmera si tehnicile utilizate pentru a construi acest colos, tainele sale fiind departe de a fi pe deplin descifrate.

 
His
 

 
Hers
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: