lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Siem Reap 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 5 May, 2023.

Banteay Srey

 
Primul lucru pe care trebuie sa il stii daca vrei sa explorezi Angkor Wat, Angkor Thom si templele din zona este faptul ca acestea se intind pe o distanta considerabila, drept urmare vei avea nevoie de un mijloc de transport. Desigur, poti inchiria o bicicleta, un scuter sau o masina, dar unul dintre cele mai interesante moduri de a vizita zona este cu tuk-tuk-ul, soferul tau avand o vasta experienta in a organiza cat mai bine si cat mai logic traseul, pe perioada de care ai nevoie.

Noi am apelat la Sokna, care ne-a impresionat prin amabilitate, grija fata de clienti si nu in ultimul rand sinceritate, spunandu-ne de la bun inceput ca nu este ghid turistic autorizat. Asta inseamna ca el ne duce peste tot, intra cu noi in temple, ne ajuta si cu pozele, dar daca dorim explicatii detaliate ar trebui sa apelam la un ghid autorizat. Am organizat impreuna traseul pe care aveam sa il urmam, iar Sokna s-a asigurat ca avem provizii pe toata durata explorarii, mai precis bauturi reci (apa, sucuri, etc), pelerine de ploaie s.a.m.d.

In prima zi ne-am indreptat catre Angkor Ticket Center, singurul loc unde poti achizitiona biletele necesare pentru a vizita parcul arheologic. Un bilet pentru o zi costa 37 USD, un bilet pentru 3 zile costa 62 USD, iar un bilet pentru o saptamana costa 72 USD. Uneori exista si promotii (platesti o zi si vizitezi doua), iar biletul este foarte important, pentru ca se imprima pe o legitimatie, cu poza ta, urmand a fi verificat la intrarea in fiecare templu.

Dupa ce am achizitionat biletele (poti plati cash – riel sau USD – sau cu cardul) ne-am indreptat catre cel mai indepartat templu, Banteay Srey. Nu ne-a luat mult sa ne dam seama ca facusem alegerea potrivita, pentru ca acest mod de a calatori iti permite nu doar sa vizitezi templele, ci si zona rurala adiacenta, pentru a-ti forma o parere despre cum traiesc oamenii. Astfel, am avut ocazia sa vedem lanuri de orez in diferite stadii de dezvoltare, diversi artizani care comercializau produse pe marginea drumului, ba chiar si elefanti.

Banteay Srei, templul femeilor, sau templul frumusetii, dateaza din secolul 10, din perioada pre-angkoriana, facandu-se remarcat prin sculpturile extrem de complexe care il orneaza, precum si prin piatra de culoare rosie utilizata pentru constructia templului.

 
His
 

 
Hers
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: