lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Siem Reap 2022 – Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 5 May, 2023.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, pe 9 Noiembrie incheiam aventura Cambodgiana si ne indreptam catre Bangkok, pentru o vacanta pe pamant thailandez. Ceea ce imi aduce aminte poate de unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei calatorii, mai precis vremea. Daca aveti de gand sa vizitati Cambodgia, atunci va recomand calduros perioada Noiembrie – Februarie, pentru ca sansele de ploaie sunt destul de mici, iar temperatura, chiar daca este ridicata, este totusi suportabila. Din ce am discutat cu localnicii, intre Martie si Iunie lucrurile devin cu adevarat fierbinti, iar intre Iulie si Octombrie este apogeul sezonului ploios.

De platiti puteti plati cash (riel sau USD), existand bancomate de unde puteti retrage riel sau USD, in functie de bancomat. Revolut-ul merge in majoritatea locatiilor dotate cu POS, Grab-ul este principalul mijloc de transport, cu excelenta optiune tuk-tuk, iar pentru a vizita complexul Angkor Wat va recomand un ghid cu tuk-tuk – noi am fost foarte fericiti doua zile alaturi de Sokna. De asemenea, puteti apela la acelasi ghid pentru un tur cu masina in zonele mai indepartate, cum ar fi parcul national Phnom Kulen, unde va puteti bucura de privelisti, dar si de sanctuarul elefantilor, sau satele plutitoare Kompong Khleang si Kompong Phluk.

Siem Reap are aeroport propriu, la cativa Km de oras (si de temple), eSIM-ul merge de minune si aici, iar de restaurante, baruri sau alte facilitati (eu am fost la frizer, de exemplu) nu veti duce lipsa. Timp, rabdare si voie buna sa aveti, pentru ca de vizitat cu siguranta aveti ce vizita.

Pentru noi experienta Siem Reap a fost una magica – am avut conditii excelente pentru preturi prietenoase cu buzunarul, am gasit orice tip de mancare ne-am dorit, iar templele sunt pur si simplu ceva incredibil. Chiar si in momentele alea in care stai pe marginea lacului si soarele se pregateste sa isi faca aparitia peste Angkor Wat, tot nu iti vine sa crezi ca esti acolo. Mai mult decat atat, ai ocazia sa vezi si o parte din viata rurala din Cambodgia, sa afli mai multe de la ghidul tau, sa te bucuri pur si simplu de un taram care pana nu cu mult timp in urma era pierdut in jungla.

Desigur, nu as putea sa pun in ordine experientele pe care le-am avut in aceasta calatorie, fiecare insemnand ceva pentru noi, fiecare adaugand o frantura de frumos in panteonul experientelor noastre. Dar cu siguranta Angkor Wat-ul a fost unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le-am vazut pana acum, taman cand aventura noastra se apropia de sfarsit. Dar pana la acel sfarsit, mai avem o oprire de facut, pe o insula minunata, denumita Koh Chang…

 
Flip4

 
Fold4

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: